Cześć,
Mam problem z wykonaniem otwarcia rolet wraz ze wschodem słońca. Grupa dla wszystkich rolet. Otwarcie następuje o wschodzie i na jednej rolecie trwa za długo, wg ustawień powinno 31 sekund, jednak codziennie słysze jak roleta kręci dłużej (wydaje się jakby robiła 2 cykle po 31 sekundach). Co dziwne, ręczne otwarcie grupy, lub pojedynczej rolety działa ok. Sytuacja dzieje się tylko przy otwarciu z harmonogramu lub za pomocą wschodu. Gdzie może być problem? Moduły SRW 02.
rolety harmoogram/wschód/
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Masz na myśli całkowite otwarcie? Jaki tak, to roleta powinna mieć krańcówki i nic nie powinno się kręcić nawet jeśli zasilanie jest podawane dłużej.
Sterowniki SRW pracują dłużej przy pozycjach skrajnych (0 i 100%). Ten czas jest inny zależnie od źródła polecenia "otwórz". Jeśli masz tam świeży soft, to ten czas można w trybie konfiguracyjnym przestawiać.
Sterowniki SRW pracują dłużej przy pozycjach skrajnych (0 i 100%). Ten czas jest inny zależnie od źródła polecenia "otwórz". Jeśli masz tam świeży soft, to ten czas można w trybie konfiguracyjnym przestawiać.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pawnook
W podwójnych roletach, jeśli nadal jest sygnał to roleta jakby chowa się i wysuwa. Tak po 10 cm. Wersja 2.8.53 ale nie widzę żadnych czasów do ustawienia w zależności od rodzaju wyzwolenia.
-
klew
Większości rolet nie wolno podłączać dwóch do jednego sterownika. Możesz sobie uszkodzić napędy.pawnook wrote: Mon Mar 06, 2023 7:20 pm W podwójnych roletach, jeśli nadal jest sygnał to roleta jakby chowa się i wysuwa. Tak po 10 cm. Wersja 2.8.53 ale nie widzę żadnych czasów do ustawienia w zależności od rodzaju wyzwolenia.
-
pawnook
ok, nie wiedziałem. Jednak nadal nie rozwiązauje to problemy zbyt długiego czasu otwarcia przy harmonogramie.
-
klew
Tak jak napisałem wcześniej.pawnook wrote: Wed Mar 08, 2023 2:10 pm ok, nie wiedziałem. Jednak nadal nie rozwiązauje to problemy zbyt długiego czasu otwarcia przy harmonogramie.
To celowe zachowanie. Czas można ustawić na www urządzenia w trybie konfiguracyjnym.
-
Basmar
Pewnie nic nie dodam od siebie, ale chciałbym zobaczyć to na video.
Kolega Klew słusznie zauważył, że do każdego napędu potrzeba osobnego sterowania.
Może wartoby zerknąć na ustawienia lokalizacji/grupy/harmonogramu.
Z mojego doświadczenia pomoc zdalna (teamviewer) oraz konferencja wideo z Whatsapp dalaby lepszy pogląd na sprawę.
Udało mi się ustatnio zdalnie zdiagnozować uszkodzony kontaktron, nówka sztuka a jednak.
Jakby co to na priv
Kolega Klew słusznie zauważył, że do każdego napędu potrzeba osobnego sterowania.
Może wartoby zerknąć na ustawienia lokalizacji/grupy/harmonogramu.
Z mojego doświadczenia pomoc zdalna (teamviewer) oraz konferencja wideo z Whatsapp dalaby lepszy pogląd na sprawę.
Udało mi się ustatnio zdalnie zdiagnozować uszkodzony kontaktron, nówka sztuka a jednak.
Jakby co to na priv
No i cały plan spalił na panewce 
-
pawnook
klew wrote: Wed Mar 08, 2023 2:59 pmTak jak napisałem wcześniej.pawnook wrote: Wed Mar 08, 2023 2:10 pm ok, nie wiedziałem. Jednak nadal nie rozwiązauje to problemy zbyt długiego czasu otwarcia przy harmonogramie.
To celowe zachowanie. Czas można ustawić na www urządzenia w trybie konfiguracyjnym.
Parametr time margin?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.