Montaż SRW a brak internetu/wifi

Sterownik rolet
mario026
Been thanked: 1 time

Mam pytanko, jestem w trakcie budowania domu i jutro przychodzi elektryk na podłączanie gniazdek itp.
chodzi o to czy mogę teraz zamontować moduły do rolet w puszki aby później nie otwierać wyłączników? internetu ani wifi w domu jeszcze
długo nie będzie? chodzi o to czy roletami będzie można sterować z przycisków jeśli SRW-01 nie będzie skonfigurowany?
Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa :D
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mario026 wrote: Thu Mar 09, 2023 9:02 am Mam pytanko, jestem w trakcie budowania domu i jutro przychodzi elektryk na podłączanie gniazdek itp.
chodzi o to czy mogę teraz zamontować moduły do rolet w puszki aby później nie otwierać wyłączników? internetu ani wifi w domu jeszcze
długo nie będzie? chodzi o to czy roletami będzie można sterować z przycisków jeśli SRW-01 nie będzie skonfigurowany?
Możesz je zamontować. Tylko jeśli im nie skonfigurujesz sieci Wi-Fi, to będą stale rozgłaszać swoją sieć. Wtedy przypadkowa osoba przechodząca obok domu będzie mogła sobie skonfigurować te rolety na swoje konto i nimi sterować ;).

Także warto je ustawić np. na hotspot ze swojego telefonu, albo na docelową sieć (nazwa i hasło). Potem jak postawisz router i włączysz Wi-Fi z taką nazwą i hasłem, to wszystko ruszy.

Warto też w trybie konfiguracyjnym ustawić na modułach aby dało się przyciskami od rolet wprowadzić moduł w tryb konfiguracyjny - wtedy nawet jak zmieni się koncepcja, to będziesz mógł wprowadzić SRW w tryb konfiguracyjny przez te zewnętrzne przyciski, bez konieczności otwierania puszek.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mario026
Been thanked: 1 time

Dzięki teraz wszystka jasna
Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa :D

Return to “ZAMEL SRW-01”