ustawienia supla cloud i SBW02

ArielG

Cześć wszystkim,

Zainstalowałem SBW02 do sterownia bramą wjazdową i w sumie wszystko działa, z tym że nie wiem kilku rzeczy :

1. Weryfikacja stanu bramy - ustawione mam na 2 liczba prób otwarcia i zamknięcia i sposób weryfikacji aktywny ale proszę powiedzcie mi czy to ma jakieś znaczenie podczas gdy nie mam kontaktronów oraz nie chcę zmieniać Lampy flash pozycja chyba 8L w nice hoop na to żeby zamiast lampy mieć podgląd na stan otwarcia zamknięcia bramy
2. Nie wiem dlaczego brama po otwarciu zamyka się sama po około 30 sekundach może minuta (nie liczyłem), niezależnie od wybranych ustawień = zamykanie automatyczne mam wyłączone
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Brama zamyka się automatycznie po 1 min, bo nie masz czujnika otwarcia, a używasz poleceń "otwórz" i "zamknij". One polegają na stanie czujników i wykonują kilka prób otwarcia/zamknięcia
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

1. Sterowanie głosowe, automatyzacje, harmonogramy, osobne akcje "Otwórz" i "Zamknij" wymagają poprawnie działającego czujnika otwarcia. Jeśli go nie ma to serwer będzie ponawiał próby osiągnięcia zadanego celu tyle razy ile określono w ustawieniach. Zmniejszenie ilości prób nie jest rozwiązaniem na brak czujnika.
2. Wykorzystujesz funkcje, które wymagają poprawnie działającego czujnika otwarcia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
ArielG

pzygmunt wrote: Sun Mar 12, 2023 5:19 pm 1. Sterowanie głosowe, automatyzacje, harmonogramy, osobne akcje "Otwórz" i "Zamknij" wymagają poprawnie działającego czujnika otwarcia. Jeśli go nie ma to serwer będzie ponawiał próby osiągnięcia zadanego celu tyle razy ile określono w ustawieniach. Zmniejszenie ilości prób nie jest rozwiązaniem na brak czujnika.
2. Wykorzystujesz funkcje, które wymagają poprawnie działającego czujnika otwarcia.
Tak faktycznie używałem sterownia głosowego. Proszę powiedz co można zrobić żeby nie zamykało się automatycznie bez posiadania krańcówek a może nie ma wyjścia i lepiej włączyć L8 w Nice Hoop chyba sterowanie bramą i będzie po problemie tylko będę bez światła sygnalizacji

Edit: Wczoraj już nie sprawdzałem ale dzisiaj już tak i ręcznie z aplikacji po otwarciu nie zamyka automatycznie więc jest ok
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Podłącz dodatkowy kontaktron np. Satel B3 i po sprawie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”