Witam.
Mam podobny problem, w dniu wczorajszym była awaria zasilania prawie przez cały dzień, elektrownia naprawiała coś tam po ich stronie, i mam teraz na minusie zużycie z tego dnia. Czy dało by się to jakoś usunąć ten dzień z historii ?
PZEM wykres na minusie
-
daniel80
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Usunięcie tego dnia nic nie zmieni, bo to wartość licznika na urządzeniu się prawdopodobnie zresetowała do 0.daniel80 wrote: Wed Mar 15, 2023 11:30 am Witam.
Mam podobny problem, w dniu wczorajszym była awaria zasilania prawie przez cały dzień, elektrownia naprawiała coś tam po ich stronie, i mam teraz na minusie zużycie z tego dnia. Czy dało by się to jakoś usunąć ten dzień z historii ?
Co to za urządzenie robi pomiar?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
daniel80
Pzem-004, używam go od 10 miesięcy i było ok, dokładnie liczy od nowa ale całość jest na minusie?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Musisz w cloud ustawić wartość dodaną dla licznika na 3113,98 (ewentualnie możesz do tej wartości dodać jeszcze ilość kWh nabite od tego resetu) i zaznaczyć opcję "uwzględnij w historii".
Następnie musisz postawić kawę pzygmuntowi, aby skasował te 2-3 ostanie dni.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
daniel80
Dzięki, tak zrobiłem, teraz poprawnie wskazuje zużycie całościowe, tylko mam teraz dwa duże piki w aplikacji na minus i plus przez co strasznie źle się przegląda historię. Może usunięcie tych dwóch dni by pomogło ?
ps. jak można tą kawę postawić ?
ps. jak można tą kawę postawić ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.