FAKRO ZGW8 & FIBARO FGDW-002 ZWAVE @ SUPLA początki

kowalski

Cześć,
próbuje sparować sensor otwarcia drzwi firmy FIBARO FGDW-002 który gada po z-wave wraz z bramką ZGW8. osiągnąłem połowiczny sukces bramka sparowała się z czujnikiem jednak nie mam opcji aby zaprezentować stan czujnika wg otwarcia/zamknięcia co zrobić aby mieć taki stan widoczny w supla
Sukces połączenia poznałem po wybraniu funkcji termometr wiec na podstawie tego widze że urządzenia są połowicznie kompatybilnie
supla.png
albo ew jeśli trzeba cos "dokodzić" to jestem w stanie postawić suple lokalnie i cos dopisać. jedyna prośba o wskazanie punktu startu w waszym githubowym repo. to z chęcią dorzucę cegiełkę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
abcautomaty

Cześć
Staramy się rozwiązać problem. Prosimy o cierpliwość.
kowalski

hej, dzięki za odpowiedź, czy istnieje szansa na wskazanie waszej zmiany po naprawie w repo?
bardzo chciałbym zobaczyć jak wyglądał proces naprawy od A-Z :)
Z-wave jest świetną technologią w dodatku bardzo bezpieczną i chciałbym się wgłębić w temat jak to działa w połączeniu z supla oraz bridge'm
jeśli macie developerów którzy byli by skorzy zrobić "deep dive" i podzielili by się wiedzą w pigułce to było by to budujące doświadczenie dla społeczności w postaci wideo na YT nie wspominając o sesji 1:1 przy MS Teams lub innego komunikatora. i mogło by to spowodować większe zaangażowanie community w projekcie.
Dzięki!
pzygmunt

Tu nie chodzi o naprawę tylko implementację kodu do obsługi takich sensorów.
kowalski

to tym bardziej będzie to pełne kompendium wiedzy :) @pzygmunt dzięki za wyjaśnienia :)
kowalski

abcautomaty wrote: Thu Apr 13, 2023 1:44 pm Cześć
Staramy się rozwiązać problem. Prosimy o cierpliwość.
jakies wiesci?
pzygmunt

Nadal czeka na implementację
wojtekcz77@gmail.com

Witam i dołączam z pytaniem - czy jest na to jakiś ETA?

Z góry dzięki za informacje @pzygmunt.
pzygmunt

Nadal czeka w kolejce. Brak ETA.

Return to “Fakro z-wave bridge”