Aktywacja pushover
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Kolega Elmaya zrobił kiedyś projekt alarmu z powiadamianiem pushover na krańcówkę lub czujnik ruchu. Wszystko pięknie działa ale ma jeden mały mankament bo nie można w szybkim czasie zmienić np. lokalizacji modułu. Jak wygenerować w Gui taki alarm jak zrobił elmaya ? Chodzi mi o to że mogę zmieniać ( zapisywać ) lokalizację bardzo szybko a dwa gdy wygenerowałem w Gui to nie miałem możliwości aktywacji/deaktywacji takiego alarmu. Był aktywny cały czas a ja chcę np. ręcznie lub przez harmonogram go aktywować lub deaktywować. Podpowie ktoś czy mogę tak wygenerować w Gui ? o ile jest taka możliwość.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Co to znaczy "nie można szybko zmienić lokalizacji modułu" ?
Jeśli chodzi o Suplową lokalizację, to to możęsz przestawić w Cloud kilkoma kliknięciami.
Jeśli chodzi o Suplową lokalizację, to to możęsz przestawić w Cloud kilkoma kliknięciami.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
byniom
Chodziło mi o to że przy wgranym gui mogę w szybki sposób zmienić sieć wifi zapisaną do modułu natomiast w programie od kolegi elmaya to musiał bym wgrywać i konfigurować program od nowa a w gui wystarczy po IP wejść w moduł i zmienić sieć.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
jeżeli zmienisz w GG tylko sieć to pozostałe ustawienia się nie zmieniają. Proponuję samemu sprawdzić.byniom wrote: Wed Apr 05, 2023 2:42 pm Chodziło mi o to że przy wgranym gui mogę w szybki sposób zmienić sieć wifi zapisaną do modułu natomiast w programie od kolegi elmaya to musiał bym wgrywać i konfigurować program od nowa a w gui wystarczy po IP wejść w moduł i zmienić sieć.
YoMan
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
YoMan wrote: Wed Apr 05, 2023 10:56 pm jeżeli zmienisz w GG tylko sieć to pozostałe ustawienia się nie zmieniają. Proponuję samemu sprawdzić.
byniom wrote: Thu Apr 06, 2023 3:48 am Wiem że się nie zmienią ale mnie chodzi tylko o zmianę sieci, reszta pozostaje bez zmian.
Albo nie jestem wystarczająco lotny, żeby zrozumieć twój problem, albo nie czytasz ze zrozumieniem
YoMan
-
byniom
Przepraszam że piszę jak pomylony ale mam remont domu i piszę w polowych warunkach
. W trakcie zmiany sieci w module jak się do niego zalogowałem przez stronę www to zmieniłem sieć i serwer i email czyli wszystkie dane wprowadziłem nowe . Moduł pracował w mojej sieci na moje konto a teraz chciałem zmieniając te dane przypisać go do nowego konta i wydawało mi się że wszystko się wpisało , problem tylko taki jak opisałem że w cloud nie mogłem dodać natomiast przez telefon się dodało i zarazem po dodaniu pokazało się cloud
w tym nowym koncie. Jeszcze tak na marginesie , na innych forach już byście mnie zrąbali i olali a tutaj macie cierpliwość dla takich jak ja , dziękuję za wyrozumiałość 
-
Gitman
Żeby dodać do innego clauda musisz najpierw usunąć moduł z aktualnego bo inaczej nie dodasz do drugiego. Z tego co piszesz to problem masz już rozwiązany ?