problem z dodaniem urządzeń
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Raczej ciężko będzie cokolwiek pomóc przy tak małej ilości informacji.
Jak dodajesz urządzenie? Czy masz jakiś komunikat o błędach? Co widać w last state? Jakie urządzenie?
Jak dodajesz urządzenie? Czy masz jakiś komunikat o błędach? Co widać w last state? Jakie urządzenie?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Nie ma komunikatu ale udało się dodać poprzez telefon a poprzez suplę w komputerze czyli cały system to nie chce przyjąć. Dodanie w telefonie urządzenia to dodało ale poprzez kompa nie chce z tym że po dodaniu telefonem w kompie od razu w systemie się pokazuje.
-
klew
Przepraszam, ale nadal nie rozumiem.byniom wrote: Wed Apr 05, 2023 8:12 pm Nie ma komunikatu ale udało się dodać poprzez telefon a poprzez suplę w komputerze czyli cały system to nie chce przyjąć. Dodanie w telefonie urządzenia to dodało ale poprzez kompa nie chce z tym że po dodaniu telefonem w kompie od razu w systemie się pokazuje.
-
byniom
Założone konto na supli dwa dni temu, aplikacja wgrana do telefonu i zalogowana. W supli nie ma jeszcze żadnego modułu i chciałem dodać ale sie okazuje że po wgraniu gui do moduła i otwarciu rejestracji w supli moduł nie jest dodawany. Udało sie to dopiero za którymś razem ale za pomocą telefonu dodając poprze opcję dodawania a chodzi o to żeby dodawać za pomocą komputera.
-
klew
Co jest pokazane w "LAST STATE" na module?byniom wrote: Thu Apr 06, 2023 4:00 am Założone konto na supli dwa dni temu, aplikacja wgrana do telefonu i zalogowana. W supli nie ma jeszcze żadnego modułu i chciałem dodać ale sie okazuje że po wgraniu gui do moduła i otwarciu rejestracji w supli moduł nie jest dodawany. Udało sie to dopiero za którymś razem ale za pomocą telefonu dodając poprze opcję dodawania a chodzi o to żeby dodawać za pomocą komputera.
Zakładam, że postępujesz mniej więcej tak:
1. Na Cloud na swoim koncie włączasz rejestrację urządzeń
2. Łączysz się z Wi-Fi emitowanym przez urządzenie, np. SUPLA-xyz..
3. Wchodzisz na http://192.168.4.1.
4. Podajesz nazwę sieci Wi-Fi, oraz hasło
5. Podajesz poprawny adres serwera, na którym masz założone to nowe konto
6. Podajesz adres mailowy nowego konta
7. Zapisujesz i resetujesz urządzenie
Urządzenie powinno połączyć się z siecią Wi-Fi, a następnie zarejestrować na serwerze.
Jeśli tego nie robi, to wprowadź ponownie urządzenie do trybu konfiguracyjnego (tylko go nie resetuj) i sprawdź co jest w "LAST STATE" na stronie www urządzenia.
-
byniom
Dokładnie tak robię jak piszesz. Udało mi sie połączyć moduł z kontem ale przy pomocy aplikacji supla w telefonie i o dziwo nagle też pojawił sie w systemie supla na kompie. To nie jest moje konto tylko członka rodziny i zostało założone kilka dni temu , na moim działa wszystko normalnie jak coś dodaję a tutaj tylko przez telefon można . Zabiegany jestem ostatnio ale postaram się zaprogramować jakiś moduł i sprawdzić tak jak napisałeś.
-
klew
Nie wiem do końca co masz na myśli pisząć "udało się dodać na telefonie", "nie ma w Supli na kompie".
Założyłem, że pisząć: "udało się dodać na telefonie", miałeś na myśli, że wszedłeś przez apkę Supla na telefonie do kreatora dodawania urządzeń, następnie dodałeś urządzenie i było ono widoczne w apce Supli na telefonie oraz w Cloud.
Teraz natomiast piszesz, że nie by było go w Supli na kompie - cyz to znaczy, że widziałeś kanały w apce na telefonie, ale w Cloud nie były one widoczne? To raczej nie jest możliwe. Prędzej mogło coś się pomieszać między kontami (tzn. byłeś zalogowany na konto A, a dodałeś urządzenie na konto B i po prostu nie w tym miejscu sprawdzałeś co trzeba).
Założyłem, że pisząć: "udało się dodać na telefonie", miałeś na myśli, że wszedłeś przez apkę Supla na telefonie do kreatora dodawania urządzeń, następnie dodałeś urządzenie i było ono widoczne w apce Supli na telefonie oraz w Cloud.
Teraz natomiast piszesz, że nie by było go w Supli na kompie - cyz to znaczy, że widziałeś kanały w apce na telefonie, ale w Cloud nie były one widoczne? To raczej nie jest możliwe. Prędzej mogło coś się pomieszać między kontami (tzn. byłeś zalogowany na konto A, a dodałeś urządzenie na konto B i po prostu nie w tym miejscu sprawdzałeś co trzeba).