Aktualizacja Sonoffa (supla) 2.7.2

Lampardzino

Witam mam 4 Sonoffy w supli wersja oprogramowania widze w supli 2.7.2 byly wgrywane juz kolo 2 lat temu z tego co mi sie wydaje działają roznie czesto sie rozłączy szczegolnie jeden i sam sie nie połączy dopiero po restarcie i takie pytanie czy są nowsze wersje oprogramowania ? bo nawet na tej wersji nie moge sprawdzic sily sygnalu itp mimo ze jest dobra bo lezy przy routerze , i czy jest molziwosc jakies aktulizacji prostej do nowszej wersji o ile taka jest ? czy znow rozbieranie itp ?
Robert Błaszczak

Jeśli soft który masz zainstalowany w tych Sonoff'ach umożliwia aktualizację OTA, to możesz spróbować zainstalować tam GUI-Generic. W przeciwnym wypadku tylko rozbieranie i flash przez kabelki.

Sonoff pracujący na oprogramowaniu współpracującym z Supla Cloud to DIY. A skoro "zrób to sam", to również o aktualizację oprogramowania musisz zadbać sam. Wsparcie jest dla wszystkich oficjalnych produktów dla Supli, np. sterowników od Zamel. W tym przypadku tanio nie znaczy dobrze.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Lampardzino

rozumiem a gdzie znajde najnowszą wersje oprogramowania dla sonof basic
Lampardzino

Robert Błaszczak wrote: Tue Apr 18, 2023 4:54 pm Jeśli soft który masz zainstalowany w tych Sonoff'ach umożliwia aktualizację OTA, to możesz spróbować zainstalować tam GUI-Generic. W przeciwnym wypadku tylko rozbieranie i flash przez kabelki.

Sonoff pracujący na oprogramowaniu współpracującym z Supla Cloud to DIY. A skoro "zrób to sam", to również o aktualizację oprogramowania musisz zadbać sam. Wsparcie jest dla wszystkich oficjalnych produktów dla Supli, np. sterowników od Zamel. W tym przypadku tanio nie znaczy dobrze.
jest gdzies jakas lista do pobrania z najnowsyzm opgrogramowaniem? i wgrywanie nowego wyglada tak jakbym przerabial na suple sonofa?
Robert Błaszczak

Oprogramowanie możesz sobie wygenerować na https://gui-generic-builder.supla.io/. Wgrać musisz dokładnie tak samo jakbyś przerabiał Sonoffa na Suplę. Późniejsze aktualizacje będziesz mógł wykonywać przez OTA.

Tylko pamiętaj - to w dalszym ciągu DIY, a nie oficjalny soft.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Lampardzino

tylko wgrywalem to bardzo dawno jest jakis porzadny poradnik jak sie wgrywało przez programator nowy soft krok po kroku bo nie moge znalezc
Robert Błaszczak

GG-help.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Lampardzino

Super wielkie dzieki , ciekawe czy wycięcie tej ścieżki zeby byl na 12 V a nie na 230 V nie przeszkodzi z wgraniem od nowa softa ponieważ jeden ma wycięte to
klew

Lampardzino wrote: Tue Apr 18, 2023 5:54 pm Super wielkie dzieki , ciekawe czy wycięcie tej ścieżki zeby byl na 12 V a nie na 230 V nie przeszkodzi z wgraniem od nowa softa ponieważ jeden ma wycięte to
Nie przeszkodzi. Tylko pamiętaj aby nie podłączać go do komputera, gdy jest podłączone zasilanie sieciowe 230 V.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
Lampardzino

a ten soft co podał kolega wyżej to najlepszy ? bo w tym 2.7.2 podobno jest przypadłosć rozłaczenia samego w sobie i trzeba resetować i niestety mam ten problem

Return to “Sprzęt”