Aktualizacja Sonoffa (supla) 2.7.2
-
Witam mam 4 Sonoffy w supli wersja oprogramowania widze w supli 2.7.2 byly wgrywane juz kolo 2 lat temu z tego co mi sie wydaje działają roznie czesto sie rozłączy szczegolnie jeden i sam sie nie połączy dopiero po restarcie i takie pytanie czy są nowsze wersje oprogramowania ? bo nawet na tej wersji nie moge sprawdzic sily sygnalu itp mimo ze jest dobra bo lezy przy routerze , i czy jest molziwosc jakies aktulizacji prostej do nowszej wersji o ile taka jest ? czy znow rozbieranie itp ?
-
Jeśli soft który masz zainstalowany w tych Sonoff'ach umożliwia aktualizację OTA, to możesz spróbować zainstalować tam GUI-Generic. W przeciwnym wypadku tylko rozbieranie i flash przez kabelki.
Sonoff pracujący na oprogramowaniu współpracującym z Supla Cloud to DIY. A skoro "zrób to sam", to również o aktualizację oprogramowania musisz zadbać sam. Wsparcie jest dla wszystkich oficjalnych produktów dla Supli, np. sterowników od Zamel. W tym przypadku tanio nie znaczy dobrze.
Sonoff pracujący na oprogramowaniu współpracującym z Supla Cloud to DIY. A skoro "zrób to sam", to również o aktualizację oprogramowania musisz zadbać sam. Wsparcie jest dla wszystkich oficjalnych produktów dla Supli, np. sterowników od Zamel. W tym przypadku tanio nie znaczy dobrze.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
rozumiem a gdzie znajde najnowszą wersje oprogramowania dla sonof basic
-
jest gdzies jakas lista do pobrania z najnowsyzm opgrogramowaniem? i wgrywanie nowego wyglada tak jakbym przerabial na suple sonofa?Robert Błaszczak wrote: ↑Tue Apr 18, 2023 4:54 pm Jeśli soft który masz zainstalowany w tych Sonoff'ach umożliwia aktualizację OTA, to możesz spróbować zainstalować tam GUI-Generic. W przeciwnym wypadku tylko rozbieranie i flash przez kabelki.
-
Oprogramowanie możesz sobie wygenerować na https://gui-generic-builder.supla.io/. Wgrać musisz dokładnie tak samo jakbyś przerabiał Sonoffa na Suplę. Późniejsze aktualizacje będziesz mógł wykonywać przez OTA.
Tylko pamiętaj - to w dalszym ciągu DIY, a nie oficjalny soft.
Tylko pamiętaj - to w dalszym ciągu DIY, a nie oficjalny soft.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
tylko wgrywalem to bardzo dawno jest jakis porzadny poradnik jak sie wgrywało przez programator nowy soft krok po kroku bo nie moge znalezc
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Super wielkie dzieki , ciekawe czy wycięcie tej ścieżki zeby byl na 12 V a nie na 230 V nie przeszkodzi z wgraniem od nowa softa ponieważ jeden ma wycięte to
-
Nie przeszkodzi. Tylko pamiętaj aby nie podłączać go do komputera, gdy jest podłączone zasilanie sieciowe 230 V.Lampardzino wrote: ↑Tue Apr 18, 2023 5:54 pm Super wielkie dzieki , ciekawe czy wycięcie tej ścieżki zeby byl na 12 V a nie na 230 V nie przeszkodzi z wgraniem od nowa softa ponieważ jeden ma wycięte to
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
a ten soft co podał kolega wyżej to najlepszy ? bo w tym 2.7.2 podobno jest przypadłosć rozłaczenia samego w sobie i trzeba resetować i niestety mam ten problem