Konfiguracja przykładów Supla Device

maarekk

Witam.
Po wgraniu przykładu z Supla Device ( wpisane ssid oraz hasło, klucz aut, GUID, serwer i użytkownik ) urządzenie jest dostępne w Supla.
Co należy zmienić by móc edytować ( przejść do trybu konfiguracyjnego ) ?
W Supla nie ma możliwość załączenia trybu, a po adresie IP też się nie da...
Zaczynam dopiero i przykłady są wystarczające, ale chciałem zmienić ustawienia tak jak jest to w gui-generic...
Pozdrawiam.
SOYER
Been thanked: 2 times

Z tego co wiem nie da się edytować tych danych w device, tylko wgranie nowego szkicu. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
https://youtube.com/@tomaszhamer8134?si=_J1cT_QWsXxgt1Fm
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
https://github.com/Soyer79
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

maarekk wrote: Thu Apr 20, 2023 9:38 am Witam.
Po wgraniu przykładu z Supla Device ( wpisane ssid oraz hasło, klucz aut, GUID, serwer i użytkownik ) urządzenie jest dostępne w Supla.
Co należy zmienić by móc edytować ( przejść do trybu konfiguracyjnego ) ?
W Supla nie ma możliwość załączenia trybu, a po adresie IP też się nie da...
Zaczynam dopiero i przykłady są wystarczające, ale chciałem zmienić ustawienia tak jak jest to w gui-generic...
Pozdrawiam.
Więszkość przykładów w SuplaDevice jest bez trybu konfiguracyjnego. Dane są wpisywane na sztywno do programu i nie ma możliwości ich zmiany bez ponownej kompilacji i wgrania softu.

Zerknij sobie na przykład WebInterface - tam jest tryb konfiuracyjny i ustawianie tych parametrów.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
maarekk

Patrzyłem na to, ale problemem jest właśnie znalezienie tego co decyduje, że jest tryb edycji.
Doświadczenie żadne, ale najprawdopodobniej jest w szkicu miejsce gdzie tryb jest on lub off, albo można wejść przez adres ip urządzenia.
Problem wziął się z tego, że generując bin. pod rolety w gui nie ma rolet... jest włącznik, brama, włącznik schodowy itp... ale nie ma rolet w wyborze funkcji.
Dałbym spokój z przykładami w zamian za możliwość wygenerowania rolet... ale nie generuje, a przykład rolet jest ok, ale nie mam możliwości konfiguracji...
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

maarekk wrote: Thu Apr 20, 2023 10:38 am Patrzyłem na to, ale problemem jest właśnie znalezienie tego co decyduje, że jest tryb edycji.
Doświadczenie żadne, ale najprawdopodobniej jest w szkicu miejsce gdzie tryb jest on lub off, albo można wejść przez adres ip urządzenia.
Problem wziął się z tego, że generując bin. pod rolety w gui nie ma rolet... jest włącznik, brama, włącznik schodowy itp... ale nie ma rolet w wyborze funkcji.
Dałbym spokój z przykładami w zamian za możliwość wygenerowania rolet... ale nie generuje, a przykład rolet jest ok, ale nie mam możliwości konfiguracji...
GuiGeneric ma opcje rolet. Wygeneruj soft z roletami, a następnie musisz w konfiguracji urządzenia dodać przynajmniej dwa przekaźniki. Wtedy możesz na nich ustawić roletę.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
maarekk

GuiGeneric ma opcje rolet. Wygeneruj soft z roletami, a następnie musisz w konfiguracji urządzenia dodać przynajmniej dwa przekaźniki. Wtedy możesz na nich ustawić roletę.
[/quote]

To wiem... Tyle tylko, że nie mam funkcji rolet. W konfiguracji przekaźniki x2, przyciski x2. Jest również pod okienkiem "ustawienia administratora" okienko "rolety"... Ustawiłem 1... 2... i nic... Nadal w funkcjach brama, drzwi, włącznik, automat schodowy itp. Ni diabła nie ma rolet. Wgrywałem na esp01 i na esp8266... zawsze to samo...
maarekk

I się rozwiązało. Nie usunąłem urządzenia, a zmieniałem konfigurację. Po usunięciu i ponownym dodaniu są rolety. Dzięki klew za pomoc...
Pozdrawiam.

Return to “Ogólna dyskusja”