Nowy Moduł FL-S63-V1.1 M32-V 1.0
-
Kamil Ból
Miał ktoś do. Czynienia z tym modułem jak tu wychodzą piny rx tx.Po otwarciu pierwsze wrażenie złe.Pierwsza myśl to Czy już Chińczyką brakuje rąk do pracy że zdecydowali się robić to nogami
No ale dobra przetestujemy zobaczymy 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Kamil Ból
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wojtas567
Patrząc tu https://templates.blakadder.com/OFFONG_P1.html to masz odpowiednio 3V3, GND RX i TX, GPIO0 między RX a TX 
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Kamil Ból
Dziękuję. Będzie chwila to mu wgram. Pozdrawiam
-
George2002
Udało się koledze może rozczaić pinout wyjść wejść ? Bo wgrać suple wgrałem ale na razie nie rozczaiłem które piny za co odpowiadają (kupione za 7,87zł na Ali w 3packu zakupów
-
Kamil Ból
Nie niestety niema szans sesja się zbliża mam zakaz brania lutownicy do rąk a do piwnicy mogę schodzić w niedziele po ogórki bo w sobotę to już podejrzane 
-
paulomac
I jak, coś udało się ogarnąć? Męczę się z układem już od dwóch dni. kupiłem dwie takie sztuki. Jak na razie ustaliłem, że:
4 - button
5 - relay (nie jestem pewien)
13 - led_i
Tylko, że przekaźnik nadal nie działa :/ Gdy włączę PIN5 to mogę zmieniać stan przekaźnika dając kabelkiem 5V na jedną lub drugą nóżkę. Gdy go włączę w ten sposób i wyłączę PIN5, to przekaźnik się wyłączy (czyli to poprawnie). Więc jakoś jeszcze musi być sposób na jego włączenie, ale nie podołałem w jego znalezieniu :/ Próbowałem też zadziałać PWM, ale układ zaczął buczeć, więc to chyba nie o to chodzi
Wykonałem tutorial ze strony tasmoty na tworzenie nowego template, ale nic to nie dało.
4 - button
5 - relay (nie jestem pewien)
13 - led_i
Tylko, że przekaźnik nadal nie działa :/ Gdy włączę PIN5 to mogę zmieniać stan przekaźnika dając kabelkiem 5V na jedną lub drugą nóżkę. Gdy go włączę w ten sposób i wyłączę PIN5, to przekaźnik się wyłączy (czyli to poprawnie). Więc jakoś jeszcze musi być sposób na jego włączenie, ale nie podołałem w jego znalezieniu :/ Próbowałem też zadziałać PWM, ale układ zaczął buczeć, więc to chyba nie o to chodzi
-
schoolers
działający szablon FL-S63-V1.1 M32-V 1.0