Dziwne czasy pracy urządzeń i restarty

kurus

Ostatnio zauważyłem że, jak często grzebie się w cloud, w senie jak sobie składam jakiegoś wemosa to często trzeba go usuwać z cloud itp bo zmienia sie konfiguracja itp, i jak usuwacie urządzenie z cloud to on restartuje połączenie z waszymi wszystkimi modułami. I mam wrażenie że przez to urządzenie łapie jakiś dziwny długi czas pracy, a wraz z tym urządzenie nonstop zrywa połączenie i łączy sie dosłownie na kilka sekund i tak w kółko, dopiero jego restart to naprawia, wchodząc na supla script widzę w logach pełno ponownych połączeń tego urządzenie. Ostatnio kilka razy mi wystąpił ten problem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

Już ten problem był jakiś czas temu zgłaszany.
lukfud też z tym się borykał.

Niestety przyczyna nie jest znana. Analizowałem trochę kod pod tym kątem, ale nic nie znalazłem.

To jest na GG, czy własny soft?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kurus

Głównie GG, ale tez kilka urządzeń na sofcie od Lukfud.
Mam tez zamele ale na nich jeszcze nie zauważyłem problemu.
martinok

Soft GG w Cloud przestawiane było jakoś 2 mc temu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Wiedza bez Praktyki jest Bezużyteczna , praktyka bez wiedzy Niebezpieczna"...
Gitman

Też mam ten problem ! Choć Jeszcze nie zdążyłem o to zapytać, przejście w tryb konfiguracji i restart dopiero pomaga.
arkadiusz.kuznik

Takie samo zachowanie zauważyłem u siebie. Pomogło wyłączenie modułów na chwile.
Softy tworzone samemu w Arduino IDE. Zdarzało się to tylko przy testowaniu nowych modułów i ustawianiu w cloudzie, tj bardzo częste restarty połączenia.

Return to “Ogólna dyskusja”