Warunkowanie czy działa GUI-Generic

itlo

Proszę o pomoc czy ktoś wie czy warunkowanie w GUI-Generic działa. Spotkałem się że ktoś w jakimś wątku pisał że nie jest to dokończone Steruję dwoma silnikami i mam 3 krańcówki. Czy ktoś to może testował.
Jeżeli nie działa to można jakoś łatwo ściągną wgrany soft do mikrokontrolera i samemu go przerobić.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

itlo wrote: Tue May 02, 2023 7:05 am Proszę o pomoc czy ktoś wie czy warunkowanie w GUI-Generic działa. Spotkałem się że ktoś w jakimś wątku pisał że nie jest to dokończone Steruję dwoma silnikami i mam 3 krańcówki. Czy ktoś to może testował.
Jeżeli nie działa to można jakoś łatwo ściągną wgrany soft do mikrokontrolera i samemu go przerobić.
Warunkowanie działa w takim zakresie w jakim jest dostępne ;)

Nie wiem co tam jeszcze mogłoby być "nie zrobione". Z poziomu GUI na pewno nie da się zrobić wszystkiego, ale możliwości są dość duże.

Napisz może co chciałbyś tym warunkowaniem zrobić. Albo wgraj sobie GG i poeksperymentuj.
Soft jest open source. Możesz sobie pobrać wszystko ze źródeł i samemu modyfikować oraz kompilować.
https://github.com/krycha88/GUI-Generic/
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
itlo

Czyli jak ustawię warunek jeżeli krańcówka ma stan niski to wówczas przekaźnik nie zadziała w sumie tylko tyle.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

itlo wrote: Tue May 02, 2023 12:22 pm Czyli jak ustawię warunek jeżeli krańcówka ma stan niski to wówczas przekaźnik nie zadziała w sumie tylko tyle.
Warunkowaniem można wyłączyć przekaźnik, gdy jakieś wejście zmieni stan na niski.
Nie można natomiast zablokować możliwości włączenia przekaźnika, zależnie od stanu wejścia
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
itlo

Bardzo dziękuję. Działa.

Return to “Ogólna dyskusja”