Mam parę sztuki Smart Switch eWeLink Touch 1/2 gang jak na zdjęciach od Chińczyka. Chciałbym to podłączyć do Supli.
Mam instalację bez N.
Pytanie 1: czy da się to osuplować?
Pytanie 2: jeśli tak to czy ktoś tutaj mógłby/chciałby się tego podjąć (mam 5 sztuk) oczywiście odpłatne?
Pytanie 3: jeśli nie to czy da się jakoś połączyć eWeLink do Supli?
Z góry dziękuję za pomoc.
Touch 1/2 gang bez N eWeLink jak podłączyć z Supla
-
Sander
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Sander on Fri May 12, 2023 9:21 pm, edited 1 time in total.
-
Sander
Dodatkowe zdjęcie drugiej płytki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Gitman
Osuplować zapewne się da tylko że te włączniki wymagają linii N do pracy'
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Według zdjęcia instrukcji, to nie wymagają N do działania. W komplecie załączony jest też stosowny kondensator do zamontowania przy źródle światła.
Odnośnie "osuplowania" to według mojej wiedzy jest tam BL602, więc się nie da. Ale zrób zdjęcie albo odczytaj typ układu scalonego na płytce oznaczonej SDV... (pierwsze zdjęcie).
Odnośnie "osuplowania" to według mojej wiedzy jest tam BL602, więc się nie da. Ale zrób zdjęcie albo odczytaj typ układu scalonego na płytce oznaczonej SDV... (pierwsze zdjęcie).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Sander
Dzięki Robert za szybką odpowiedź.
Zrobiłem lepsze zdjęcie i zdaje się potwierdzać Twoje przypuszczenia.
W takiej sytuacji pozostaje 3 opcja integracji/adaptera/plugina eWerLinka do Supla cloud. Komuś może udało się takie coś?
Zrobiłem lepsze zdjęcie i zdaje się potwierdzać Twoje przypuszczenia.
W takiej sytuacji pozostaje 3 opcja integracji/adaptera/plugina eWerLinka do Supla cloud. Komuś może udało się takie coś?
Ostatnio ze 2 tygodnie temu kupowałem włączniki wifi touch bez N i z N1 kanałowe i 3 kanałowe na ali marki minitiger,, wszystkie miały esp na pokładzie i osuplowały sie bez problemów, moja rada poszukaj miinitiger wifi switch touch.
Te bez N są oznaczane jako SingleFire, a te z n jako Null and Fire.
Te bez N są oznaczane jako SingleFire, a te z n jako Null and Fire.