Sterowanie roletami radiowo
-
piko
Witam wszystkich. Mam takie pytanie. Firma założyła zamontowała w całym domu rolety które sterowane są radiowo 433 MHz. Do każdej jest osobny pilot plus jeden centralny który obsługuje wszystkie naraz. Jak można to podłączyć pod Suple ? Dzięki za odpowiedzi
-
Zibi
Coś takiego budowałem sobie pod suple pilot sonoff 8 kanałowy sterowanie oświetleniem i otwiera/zamyka i stop wszystkie rolety, ale ja wszystko robiłem od podstaw sterowanie, program. Producent zamknął to swoim opakowaniu i może być problem, żeby to osuplować.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
A dokładnie? To jest dalej nieprecyzyjne. Tak czy siak, nie znam silników sterowanych radiowo żeby sterownik miały zewnętrzny tylko wbudowany już w napęd. Gdyby tam był kod stały to można by spróbować z bramką RF Sonoffa ale znając życie to będzie na kod zmienny wtedy nici.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Czyli masz zwykłe silniki ze sterowaniem przewodowym a sterowniki radiowe masz dołożone dlatego nie było peoblemu z wymianą.Pietras81 wrote: Sun May 21, 2023 6:17 pm Ja mam silniki aluproffa i sterowniki mam osobno na dzień dzisiejszy radiowe wymieniłem na loratap i teraz jest bajka.