Supla SBW-02 i RNW-01

Nowacek007

Dotychczas miałem suplę SBW-02 do bramy wjazdowej, wszystko działało ok.
Teraz dołożyłem RNW-01 - potrzebuje sterować roletą oraz oświetleniem.
W aplikacji wyświetlało mi bramę otw/zam...tak namieszałem że teraz nic nie pokazuje... jak do tego wrócić ?
Jak zrobić żeby pokazywało przyciski akcji dla rnw-01 w aplikacji ? lub ewentualnie jak i gdzie to ustawić żeby to sterować ?
pzygmunt

W aplikacji przycisków od RNW nie zobaczysz.
Wszystko zależy od tego w jakim punkcie jesteś. Jakieś zrzuty ekranu ?
Nowacek007

Udało mi się wrócić przyciski od bramy w aplikacji.
Co do rnw to nie mam pojęcia jak to ugryźć. Jestem na początku drogi tzn mam dodane urządzenie... I 4 wyzwalacze. Teraz jak dobrze myślę to 1 wyzwalacz podłączam roletę (pierwszy kabel) dół. 2 wyzwalacz podłączam roletę góra (drugi kabel).
Teraz jak to w programie ustawić żeby otwierała się codziennie rano o zadanej godzinie i zamykała wieczorem o zadanej godzinie?
Nowacek007

Takie coś w supla cloud
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Do ustawienia harmonogramu nie potrzebujesz RNW. RNW jest po to byś mógł do niego podłączyć fizyczny przycisk, którym możesz sterować np. grupą rolet, oświetleniem, scenami itd. itp.

PS. Wygodniej się konfiguruje z tabletu lub PC-ta.
Nowacek007

Jak wchodzę w przyciski i chce ustawić akcje otwórz roletę... To nie mam takie kanału. Mam tylko otworz/zamknij bramę i furtkę. Czyli pod drugie urządzenie supli
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Masz sterowniki rolet w systemie ?
Nowacek007

Nie mam.
lesny8

RNW-01 nie ma przekaźników, nie podpinasz pod niego silników rolet, ani oświetlenia. Do tego celu służą inne moduły.
RNW-01 to taki 'pilot' do sterowania kanałami\grupami\scenami w Supli. Ma wejścia pod które podpinasz klawisze, to nimi klikasz i wyzwalasz to, co w Cloud do wyzwalacza przypiszesz.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
djalex

Obawiam się że kolega podpina RNW pod silnik rolety. A do tego potrzebny sterownik np SRW. RNW to pilot do sterowania innymi urządzeniami.

Return to “ZAMEL RNW-01”