Dotychczas miałem suplę SBW-02 do bramy wjazdowej, wszystko działało ok.
Teraz dołożyłem RNW-01 - potrzebuje sterować roletą oraz oświetleniem.
W aplikacji wyświetlało mi bramę otw/zam...tak namieszałem że teraz nic nie pokazuje... jak do tego wrócić ?
Jak zrobić żeby pokazywało przyciski akcji dla rnw-01 w aplikacji ? lub ewentualnie jak i gdzie to ustawić żeby to sterować ?
Supla SBW-02 i RNW-01
-
W aplikacji przycisków od RNW nie zobaczysz.
Wszystko zależy od tego w jakim punkcie jesteś. Jakieś zrzuty ekranu ?
Wszystko zależy od tego w jakim punkcie jesteś. Jakieś zrzuty ekranu ?
-
Udało mi się wrócić przyciski od bramy w aplikacji.
Co do rnw to nie mam pojęcia jak to ugryźć. Jestem na początku drogi tzn mam dodane urządzenie... I 4 wyzwalacze. Teraz jak dobrze myślę to 1 wyzwalacz podłączam roletę (pierwszy kabel) dół. 2 wyzwalacz podłączam roletę góra (drugi kabel).
Teraz jak to w programie ustawić żeby otwierała się codziennie rano o zadanej godzinie i zamykała wieczorem o zadanej godzinie?
Co do rnw to nie mam pojęcia jak to ugryźć. Jestem na początku drogi tzn mam dodane urządzenie... I 4 wyzwalacze. Teraz jak dobrze myślę to 1 wyzwalacz podłączam roletę (pierwszy kabel) dół. 2 wyzwalacz podłączam roletę góra (drugi kabel).
Teraz jak to w programie ustawić żeby otwierała się codziennie rano o zadanej godzinie i zamykała wieczorem o zadanej godzinie?
-
Takie coś w supla cloud
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Do ustawienia harmonogramu nie potrzebujesz RNW. RNW jest po to byś mógł do niego podłączyć fizyczny przycisk, którym możesz sterować np. grupą rolet, oświetleniem, scenami itd. itp.
PS. Wygodniej się konfiguruje z tabletu lub PC-ta.
PS. Wygodniej się konfiguruje z tabletu lub PC-ta.
-
Jak wchodzę w przyciski i chce ustawić akcje otwórz roletę... To nie mam takie kanału. Mam tylko otworz/zamknij bramę i furtkę. Czyli pod drugie urządzenie supli
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Masz sterowniki rolet w systemie ?
-
RNW-01 nie ma przekaźników, nie podpinasz pod niego silników rolet, ani oświetlenia. Do tego celu służą inne moduły.
RNW-01 to taki 'pilot' do sterowania kanałami\grupami\scenami w Supli. Ma wejścia pod które podpinasz klawisze, to nimi klikasz i wyzwalasz to, co w Cloud do wyzwalacza przypiszesz.
RNW-01 to taki 'pilot' do sterowania kanałami\grupami\scenami w Supli. Ma wejścia pod które podpinasz klawisze, to nimi klikasz i wyzwalasz to, co w Cloud do wyzwalacza przypiszesz.
SOP 2023
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Obawiam się że kolega podpina RNW pod silnik rolety. A do tego potrzebny sterownik np SRW. RNW to pilot do sterowania innymi urządzeniami.