Sonoff 4CH PRO R3 - zasilanie

adriansiepka
Posts: 13
Joined: Fri Jan 20, 2017 7:41 am

Post

Cześć wszystkim,
Sonoff 4CH Pro R3 nie uruchamia się po podaniu DC i AC. Na DC 12V 2A nic, na AC 230V nic. Po podaniu napięcia z programatora 3,3V uruchamia się, można się zalogować do GUI Supla(nie działają przekaźniki, w sumie przy zasilaniu 3.3V nie wiem czy powinny).
Moduł nowy nie sprawdzałem bez flaschowania. Jest jakiś patent na to czy zamawiać następny ? Po podaniu zasilania DC/A na pinie 3.3V jest niecałe ~ 1.4v
User avatar
Duch__
Posts: 1796
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Uszkodzony obwód zasilania modułu. Procesor działa, ale padła część zasilająca.
Image
adriansiepka
Posts: 13
Joined: Fri Jan 20, 2017 7:41 am

Post

Dokładnie tak jest. Jak podam 3,3V na pinach TTL i 12V na wejściu DC to działa. Nie zmienia faktu że obwód jest uszkodzony.
elmaya
Posts: 1482
Joined: Wed Jun 27, 2018 5:48 pm
Location: El Saucejo - Sevilla

Post

Analyzing what you indicate, I think that the fault is in "U12" voltage regulator from 5v to 3.3v.
Check the voltages on "U12", they should be 0v, 5v and 3.3v.
Gitman
Posts: 515
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Where I'm found this regulator I'm checking everywhere no results. I'm find Only 5V or 3v3

Return to “Sonoff 4CH”