Powiadomienie o temperaturze

piotrm12

Cześć,

Od nie dawna jestem użytkownikiem modułu Sonoff Basic R3 z 8 czujnikami temperatury.
Czy jest możliwość zrobienia skryptu który prześle mi w jakikolwiek sposób powiadomienie jeżeli temperatura w którymkolwiek czujniku będzie inna niż np. 18-22 stopni ?
Może to być powiadomienie na aplikacje supla na zarejestrowanym urządzeniu, albo na maila - obojętnie, aby tylko był jakiś sygnał.

Pozdrawiam
Albert

supla.fracz.com

tam szukaj. Jest na forum cały wątek o powiadomieniach pushover
piotrm12

Nie wiem, albo jestem ślepy albo nie widzę pod tym linkiem żadnych skryptów.
Są sceny i jedyna dostępna akcja jest z włącznikiem całego modułu czujnika, a mi chodzi o powiadomieniu jeżeli temperatura przekroczy zadany zakres w którymkolwiek sondzie, to dostane powiadomienie.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

piotrm12 wrote: Tue Jul 04, 2023 6:40 am Nie wiem, albo jestem ślepy albo nie widzę pod tym linkiem żadnych skryptów.
Są sceny i jedyna dostępna akcja jest z włącznikiem całego modułu czujnika, a mi chodzi o powiadomieniu jeżeli temperatura przekroczy zadany zakres w którymkolwiek sondzie, to dostane powiadomienie.
tworzysz scenę (nazewnictwo nieco mylące) - to jest akcja uruchamiana pod warunkiem. Czyli ustawiasz aktywator i warunek temperatury i wtedy ma się wykonać akcja powiadomienia przez aplikację pushover. Tak jak wspomniano powyżej poczytaj wątki o skryptach i powiadomieniach pushover
YoMan

Return to “Pomoc”