rolety

Sterownik rolet
drospe

Witam, dodałem rolety do konta, ustawiłem czasy zamykania i otwierania. Dolna pozycja ustawiona na 100%. Za pierwszym razem wszystkimi roletami udało się starować z aplikacji. Teraz kilka w ogóle nie reaguje a kilka działa odwrotnie tj. przy komendzie otwórz- zamyka a przy zamykaniu- otwiera.
pzygmunt

Najpierw musisz ustawić i sprawdzić każdą roletę z osobna czy poprawnie działa i czy przypadkiem czegoś odwrotnie nie ustawiłeś. Dopiero później możesz przejść do testowania sterowania grupowego. Co do dolnej pozycji to informację jak to ustawić znajdziesz tutaj viewtopic.php?t=9155.
drospe

Najpierw dodałem każdą osobno a następnie dopiero czasy zamykania. Po wszystkim działały i poszedłem szczęśliwy spać. Rano okazało się, że część w ogóle nie reaguje na apkę a kilka działa odwrotnie....Dogrzebałem się postu, że mogę mieć przewody od silnika odwrotnie połączone.
Nie grupowałem ich, każdą mam osobno.
pzygmunt

Kropki są zielona czy czerwone ?
drospe

Zielone
pzygmunt

To popraw kierunki i wtedy daj znać czy wszystko jest ok lub czy nadal jakiś problem występuje.
drospe

Odwrócenie kierunków pomogło we wszystkich roletach.
Wystąpił natomiast nowy problem przy 2 roletach, mianowicie przestały reagować na klawisze :roll:
pzygmunt

Klawisze fizyczne ? Masz w nich podświetlenie ? Upewnij się, że na L jest L, a na N jest N.
klew

Upewnij się też, czy klawisze nie są na odwrót podpięte (góra do dołu, dół do góry)

Return to “ZAMEL SRW-01”