Próba zmiana sceny i zerwane połączenie

Sterownik jednokanałowy
Stach123
Posts: 18
Joined: Sat Mar 19, 2022 7:09 am

Post

Witam korzystam z nowego row 1
Wersja 2.8.53
Zauważyłem problem z zmiana sceny
Gdy chce ją zmienić telefonem, lub harmonogramem
Supla nie reaguje, po czym resetuje się jej czas pracy i czas połączenia. A potem przez jakiś czas znów wszystko jest ok
Siła sygnału wifi oscyluje między 70, a 85 procent
Sytuacja pojawia się jednak dość często, rodzi to problemy z używaniem harmonogramu, zamiast wyłączyć urządzenie, supla się resetuje, a urządzenie dalej działa


Supla steruje małym stycznikiem, natężenie poniżej 1a

Czekam i dziękuję za sugestie
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Co masz na myśli pisząc "zmiana sceny" ?
Stach123
Posts: 18
Joined: Sat Mar 19, 2022 7:09 am

Post

Chce wywołać zdalne wyłączenie urządzenia którym steruje supla, wyłączyć przekaźnik

Wtedy supla resetuje swój czas połączenia i czas pracy, jednak przekaźnik nie zmienia stanu
I po sekundzie mogę znów w telefonie tym razem poprawnie wyłączyć urządzenie
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

To jest odpowiedź na moje pytanie ?
Stach123
Posts: 18
Joined: Sat Mar 19, 2022 7:09 am

Post

Nie do końca rozumiem

Chce telefonem zgasić lampkę
Lampka się nadal pali, wszystko się resetuje, po sekundzie mogę już normalnie zgasić lampkę
User avatar
pzygmunt
Posts: 18613
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Ja też niezbyt rozumiem co miałeś na myśli pisząc o scenie.
Jeśli z sterując modułem z aplikacji on się resetuje to powinieneś go zareklamować w Zamel.
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Mógłbyś nagrać telefonem zachowanie urządzenia?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Stach123
Posts: 18
Joined: Sat Mar 19, 2022 7:09 am

Post

Urządzenie supla zachowuje się cały czas normalnie
Dioda pali się niezmiennym światłem

Jedyne co się zmienia to w aplikacji supla, w zakładce informacje o module resetuje się czas pracy i czas połączenia( schodzi do 0)
robertklepacki94
Posts: 1009
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

Nie masz może zasialnia tego ROWa podłączonego za przekaźnikiem ?
U mnie diodu się świecą przez jakieś 3-5 sekund od odłączenia zasilania.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Stach123
Posts: 18
Joined: Sat Mar 19, 2022 7:09 am

Post

Podłączone przed
Problem też nie występuje cały czas, a na około 1/10 przypadków

Return to “ZAMEL ROW-01”