Dane z kilku czujników temperatury na jednym wykresie.

mar11111

Na wstępie witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy temat na tym forum, jestem "świeżak" w temacie Supla :)

Założyłen na instalacji C.O. w moim domu Sonoffa Basic R2 i trzy czujniki temperatury. Czy mogę w aplikacji ustawić to w taki sposób żeby dane z kilku czujników widzieć na jednym wykresie? Np jeden wykres to temp na kotle + temp bojler, drugi wykres to temperatury C.O. wychodzące i wracające.
Na tą chwilę mam trzy czujniki ale chciałbym jeszcze dołożyć dwa żeby docelowo było pięć.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

jak na razie w supli natywnie nie ma takiej opcji ale jest możliwość przez https://scripts.supla.io/
YoMan

Kurcze trochę mnie przeraża tworzenie kolejnych kont "tu i tam"
Jak to działa pod tym linkiem który podałeś? Normalnie w aplikacji Supla czy jakoś inaczej?
Pietras81
Been thanked: 1 time

mar11111 wrote: Sun Jul 16, 2023 4:59 pm Kurcze trochę mnie przeraża tworzenie kolejnych kont "tu i tam"
Jak to działa pod tym linkiem który podałeś? Normalnie w aplikacji Supla czy jakoś inaczej?
W aplikacji Supla masz każdy osobno a na stronie co podał kolega możesz sobie nałożyć i porównać wykresy.
https://pietras-81.aqi.eco/
mar11111

A faktycznie jest i działa poprawnie.
Fajnie byłoby jakby w przyszłości pojawiło się to bezpośrednio w aplikacji ...
Dziś u mnie po aktualizacji pojawiły się powiadomienia.... Mistrzostwo jak dla mnie! Panowie kawał dobrej roboty!
mar11111

A jeszcze idąc za ciosem, jak wlutuje dodatkowe czujniki temp to jak je aktywować?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mar11111 wrote: Sun Jul 16, 2023 5:43 pm A jeszcze idąc za ciosem, jak wlutuje dodatkowe czujniki temp to jak je aktywować?
Zależy jakie masz oprogramowanie. Jeżeli zainstalowałeś GuiGeneric to w apce na tel. klikasz ikonkę "i" obok termometru i sprawdzasz jakie IP ma twój moduł. Potem przez przeglądarkę logujesz się na ten moduł. Potem wchodzisz w Ustawienia urządzenia -> 1Wire tam jest wpisana ilość termometrów. Po wpisaniu żądanej ilości i podłączeniu ich fizycznie musisz kliknąć żeby je znalazł, powinna się wyświetlić ich lista i wtedy dajesz "zapisz znalezione". Ten sposób spowoduje prawie na pewno, że przestawi się ich kolejność oraz konflikt kanałów w CLoud (trzeba usunąć urządzenie i ponownie dodać = tracisz historię pomiarów)
YoMan

Ok, dziękuję za wytłumaczenie. Będę kombinował jak znajdę czas :)

Return to “Ogólna dyskusja”