Dźwięk powiadomień aplikacji SUPLA na iOS
-
Czy w najbliższej aktualizacji pojawi się możliwość zmiany dźwięku powiadomień na iOS? W pushover była taka opcja. Zmieniając dźwięk powiadomień da swobodę lepszej personalizacji aplikacji.
-
Jeśli dobrze rozumiem to aplikacja Supla korzysta z systemowych powiadomień iOS-a a co za tym idzie : jest to ograniczenie samego iOSa i nie ma możliwości przypisania dedykowanego dźwięku dla aplikacji ( jakiejkolwiek ) . I dopóki się to nie zmieni to takiej możliwości nie będzie .
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
-
Jeśli by tak było to każda aplikacja korzystała by z systemowych powiadomień a tak nie jest.
Wiele aplikacji (m. in. Pushover) ma możliwość zmiany dźwięku powiadomień więc jest do opcja do implementacji.
Wiele aplikacji (m. in. Pushover) ma możliwość zmiany dźwięku powiadomień więc jest do opcja do implementacji.
-
Faktycznie masz racje . Teraz sobie uświadomiłem ze w zależności od aplikacji , to mój telefon się inaczej „odzywa” do mnie ( nigdy nie zwracałem uwagi na to ) . I te dźwięki są w ustawieniach już samej aplikacji
-
Tak.k.matteus@gmail.com wrote: Thu Jul 20, 2023 11:43 am Czy w najbliższej aktualizacji pojawi się możliwość zmiany dźwięku powiadomień na iOS? W pushover była taka opcja. Zmieniając dźwięk powiadomień da swobodę lepszej personalizacji aplikacji.
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... tion.h#L66