Dźwięk powiadomień aplikacji SUPLA na iOS

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
k.matteus@gmail.com

Czy w najbliższej aktualizacji pojawi się możliwość zmiany dźwięku powiadomień na iOS? W pushover była taka opcja. Zmieniając dźwięk powiadomień da swobodę lepszej personalizacji aplikacji.
wsosniak

Jeśli dobrze rozumiem to aplikacja Supla korzysta z systemowych powiadomień iOS-a a co za tym idzie : jest to ograniczenie samego iOSa i nie ma możliwości przypisania dedykowanego dźwięku dla aplikacji ( jakiejkolwiek ) . I dopóki się to nie zmieni to takiej możliwości nie będzie .

Jeśli się mylę to mnie poprawcie
k.matteus@gmail.com

Jeśli by tak było to każda aplikacja korzystała by z systemowych powiadomień a tak nie jest.
Wiele aplikacji (m. in. Pushover) ma możliwość zmiany dźwięku powiadomień więc jest do opcja do implementacji.
wsosniak

Faktycznie 🙂 masz racje . Teraz sobie uświadomiłem ze w zależności od aplikacji , to mój telefon się inaczej „odzywa” do mnie ( nigdy nie zwracałem uwagi na to 🙂) . I te dźwięki są w ustawieniach już samej aplikacji
pzygmunt

k.matteus@gmail.com wrote: Thu Jul 20, 2023 11:43 am Czy w najbliższej aktualizacji pojawi się możliwość zmiany dźwięku powiadomień na iOS? W pushover była taka opcja. Zmieniając dźwięk powiadomień da swobodę lepszej personalizacji aplikacji.
Tak.
https://github.com/SUPLA/supla-core/blo ... tion.h#L66

Return to “Pomysły i koncepcje”