Reakcje

Bartoni

Witam,

jak należy skonfigurować reakcje, żeby dostawać powiadomienia?

Ustawiłem reakcje dla czujnika temperatury. Kiedy temperatura będzie <20, potem wykonaj i czekaj aż temperatura będzie >=20. Temperatura spadła poniżej ustawionej wartości a ja nie dostałem powiadomienia.

Ustawiłem też reakcje dla przekaźnika żeby sprawdzić czy działają reakcje. Ustawiłem kiedy urządzenie zostanie włączone. Włączam wyłączam włączam i dalej żadnych powiadomień.

Czy coś należy dodatkowo skonfigurować, jakieś aktualizacje?

Są gdzieś opisane te reakcje, bo w każdym urządzeniu w reakcjach jest do wyboru kilka opcji?

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Bartoni wrote: Sun Jul 23, 2023 9:30 am
Wstaw zrzut ekranu z ustawieniami reakcji
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Jaką wersję aplikacji na telefon masz? Powiadomienia są od 23.07. do tego trzeba mieć włączone zgody na otrzymywanie powiadomień (możesz sprawdzić w ustawieniach w aplikacji).

Powiadomienia ustawia się na konkretne "identyfikatory dostępu" w cloud. Upewnij się że Twój telefon na identyfikator, który jest na liście
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Bartoni

Posiadam wersję aplikacji 2.3.80. Jest to starsza wersja od 23.07?

W ustawieniach aplikacji powiadomienia dozwolone.
klew

Bartoni wrote: Sun Jul 23, 2023 11:15 am Posiadam wersję aplikacji 2.3.80. Jest to starsza wersja od 23.07?

W ustawieniach aplikacji powiadomienia dozwolone.
Jesteś pewny, że sprawdzasz wersję apki na telefonie? Jeśli tak, to zaktualizuj. We wcześniejszych wersjach nie ma obsługi powiadomień i niezależnie, czy uprawnienia ustawisz, czy nie, to i tak nic nie przyjdzie :)
Bartoni

Wersja aplikacji zaktualizowana do 23.07.02, powiadomienia dozwolone, identyfikator dostępu przypisany do smartfona i powiadomień brak
Bartoni

Teraz próbowałem włączyć i wyłączyć przekaznik i mam powiadomienia
Bartoni

Są gdzieś opisane te reakcje, bo w niektórych urządzeniach nie są jasne opisane no albo ja nie rozumie w jakich okolicznościach dostane powiadomienie
klew

Nie ma nigdzie opisu.
Wrzucaj tutaj na forum i pytaj jeśli coś nie jest jasne.
Wtedy można też próbować poprawić opisy na cloud, aby było bardziej zrozumiałe dla wszystkich
Bartoni

We włączniku zasilania miałem dziwne opisy, pierwszy był dobry kiedy zasilanie zostanie włączone i działało powiadomienie, drugi powinno być kiedy zasilanie będzie wyłączone to jakiś inny opis był i nie działało powiadomienie, trzeci kiedy zostanie wyłączone albo włączone to też inny opis miałem i powiadomienie tylko wtedy kiedy zasilane było włączone ale to jak wcześniej sprawdzałem, teraz chciałem dodać scena ale już jest ok Powiadomienia działają dobrze oraz opis jest dobry.

Natomiast jak rozumieć reakcje w czujniku temperatury? Przy ustawieniu jak na screenie dostanę powiadomienie
jeśli temperatura spadnie poniżej 20° i później jeśli temperatura wzrośnie powyżej 20 powiedzmy do 24 i ponownie spadnie poniżej 20 to dopiero dostanę powiadomienie w momencie gdy będzie znowu niższa niz 20°?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”