Sterowanie pompą, dwa termometry i gniazdko

myszektbg

Witam
Mam taki temat: jedno gniazdko (np Gosund), dwa zasobniki i dwa oddzielne termometry (bufor-temp2 oraz solara-temp1). Chciałbym aby gniazdko spełniało dwa warunki:
termometr 1:
- załączone gniazdko gdy temperatura powyżej 70st wyłączone gdy spadnie poniżej 60st
termometr 2:
- załączone gniazdko gdy temperatura powyżej 45st, wyłączone gdy spadnie poniżej 42st
Zacząłem robić to w reakcjach i chyba, bo nie jestem pewny działania wychodzi mi że jest dobrze, ale chciałbym podpytać czy da się jeszcze jakoś np zablokować możliwość pomiędzy reakcjami bo może tu być dziwne zachowanie kiedy w temp 2 będą spełnione wymagania. Czy może lepiej da się to zrobić w scenach ? albo inaczej ?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

myszektbg wrote: Wed Jul 26, 2023 10:49 am Witam
Mam taki temat: jedno gniazdko (np Gosund), dwa zasobniki i dwa oddzielne termometry (bufor-temp2 oraz solara-temp1). Chciałbym aby gniazdko spełniało dwa warunki:
termometr 1:
- załączone gniazdko gdy temperatura powyżej 70st wyłączone gdy spadnie poniżej 60st
termometr 2:
- załączone gniazdko gdy temperatura powyżej 45st, wyłączone gdy spadnie poniżej 42st
Zacząłem robić to w reakcjach i chyba, bo nie jestem pewny działania wychodzi mi że jest dobrze, ale chciałbym podpytać czy da się jeszcze jakoś np zablokować możliwość pomiędzy reakcjami bo może tu być dziwne zachowanie kiedy w temp 2 będą spełnione wymagania. Czy może lepiej da się to zrobić w scenach ? albo inaczej ?
chyba nie qmam. Co ma robić gniazdko jak jest temp1 i temp2 50 stopni ? Ma się wyłączyć czy włączyć?
YoMan

Ma być włączone tylko tak jak pisze w ustawionych zakresach Temp1 i Temp2 a poza wyłączone
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Najlepiej zrobić to na scenach w Supla script Fracza.
Tam można wykluczyć wyłączenie gdy oba warunki były spełnione a jeden już będzie chciał wyłączyć.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/

Return to “Pomoc”