zrywanie połączenia

Sterownik rolet
mjuziks

Cześć.
używam od jakiegoś miesiąca sterowniki do rolet. Nie było z nimi żadnego problemu. Jednak parę dni temu zaczęły się rozłączać. Nie ma w tym żadnego schematu. Mam wrażenie, że każda z nich co jakiś czas pada. Czasem sama nawiązuje powtórnie połączenie. Czasem pomaga wyłączenie prądu, czasem nie. Mam wersję 2.8.53. Co mogę zrobić, żeby uzyskać jakąś stabilność połączenia?
pzygmunt

Aktualizacja routera ? Przestawione meble ? Inne urządzenia doszły do sieci ? W puli DHCP jest jeszcze miejsce ?
mjuziks

Hej. Generalnie żadnych zmian do tego co pisałeś. Dałem dzisiaj ruter bliżej urządzeń i zobaczę czy to przyniesie poprawę. Do tej pory miałem siłę sygnału wifi w zależności jak zawieje ale między 15-30%. Czy to mogła być przyczyna?
kurus

mjuziks wrote: Fri Jul 28, 2023 3:31 pm Hej. Generalnie żadnych zmian do tego co pisałeś. Dałem dzisiaj ruter bliżej urządzeń i zobaczę czy to przyniesie poprawę. Do tej pory miałem siłę sygnału wifi w zależności jak zawieje ale między 15-30%. Czy to mogła być przyczyna?
Kolego 30% to jest maksymalna dolna granica, jak masz jeszcze mniej to nie oczekuj stabilnego połączenia..

Return to “ZAMEL SRW-01”