Fizyczne urządzenie dostało do testów 10 szczęśliwców. Jednak GKW-01 jest na specyficznym etapie, gdyż @klew jeszcze pracuje nad ostateczną funkcjonalnością panelu. Jeśli ktoś chce dołączyć do wirtualnych testów panelu, to zapraszam do mojego miniprojektu, w którym powstaje wirtualny panel GKW-01 właśnie z myślą o testowaniu funkcjonalności i wyglądu.
Prace nad pełną implementacją tego co oferuje firmware trwają, ale już coś można wyklikać
Oczywiście pomimo chęci dokładnego odwzorowania działania panelu mogą się pojawić jakieś nieścisłości, ale będę się starał je usuwać lub bardziej dopasowywać.
Tak więc zapraszam Suplomaniaków
Test Panelu GKW-01
🩺 GKW-01 - wirtualne testy panelu
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Goral64 on Mon Jul 31, 2023 5:32 am, edited 1 time in total.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2
-
U mnie oprócz zielonej kropki nic się nie wyświetla ?
-
Bo tak jak w oryginale, trzeba wzbudzić wyświetlacz Kliknij w jedno z 5 kółek...
-
Klikałem na wszystkie, zmieniałem nastawy i nic tylko kropka mruga, testowane na telefonie i laptopie czarny ekran
-
Szacun. Świetna symulacja. Działa ale dziś jestem mega zmęczony. Jutro będę klikał.Goral64 wrote: ↑Fri Jul 28, 2023 11:06 pm Fizyczne urządzenie dostało do testów 10 szczęśliwców. Jednak GKW-01 jest na specyficznym etapie, gdyż @klew jeszcze pracuje nad ostateczną funkcjonalnością panelu. Jeśli ktoś chce dołączyć do wirtualnych testów panelu, to zapraszam do mojego miniprojektu, w którym powstaje wirtualny panel GKW-01 właśnie z myślą o testowaniu funkcjonalności i wyglądu.
Prace nad pełną implementacją tego co oferuje firmware trwają, ale już coś można wyklikać
Oczywiście pomimo chęci dokładnego odwzorowania działania panelu mogą się pojawić jakieś nieścisłości, ale będę się starał je usuwać lub bardziej dopasowywać.
Tak więc zapraszam Suplomaniaków
Test Panelu GKW-01
Test Panelu GKW-01.png
Edycja
1. Już mam pierwsze spostrzeżenie. Klikając kółko na środku na dole, przechodzi w tryb ustawienia temp. Po co podświetlona jest strzałka w prawo skoro nic nie robi?
2. Błąd symulacji?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by uchnast.michal on Sat Jul 29, 2023 9:04 pm, edited 1 time in total.
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
-
-
1. Bo tak wyświetla oryginał i tam niebawem w symulacji będzie ciąg dalszy.uchnast.michal wrote: ↑Sat Jul 29, 2023 6:51 pm 1. Już mam pierwsze spostrzeżenie. Klikając kółko na środku na dole, przechodzi w tryb ustawienia temp. Po co podświetlona jest strzałka w prawo skoro nic nie robi?
2. Błąd symulacji?
Screenshot_20230729-230355.png
2. Zapewne, możesz podać scenariusz przy którym uzyskałeś ten efekt?
-
Bruce, 1. tak, to była sugestia do produkcji. 2. obciąłem się jak napisałem, że to będzie trudne. Postaram się
Edycja
Chyba 2 pkt. nieaktualny. Możliwe, że poganiałem gekona za bardzo;) Jak klikam powoli jest ok.
Jak w urządzeniu przechodzi się na opcje, które zastosowałeś jako radio buttony?
Kropka zlewa się z np. z 3 lub 5 (części dziesiętne). Z lewej strony jest jeszcze jeden rząd miejsca.
e-talking............
-
OK.uchnast.michal wrote: ↑Sun Jul 30, 2023 7:42 am Chyba 2 pkt. nieaktualny. Możliwe, że poganiałem gekona za bardzo;) Jak klikam powoli jest ok.
W symulatorze tego jeszcze nie ma.uchnast.michal wrote: ↑Sun Jul 30, 2023 7:42 am Jak w urządzeniu przechodzi się na opcje, które zastosowałeś jako radio buttony?
Status: CONFIG | CONNECT | READY : w urządzeniu należy przytrzymać przez 5 sekund środkowy przycisk (OK) i wejdziesz w CONFIG. Pozostałe tryby w urządzeniu są automatyczne.
Display: w urządzeniu jest to ustawienie dostępne po przejściu w ustawienia () na samym końcu po ustawieniach jasności i siły dźwięku dotyku.
Tak jest w oryginale. Jednak te elementy migają co sekundę, więc ostatecznie zlewają się i nie zlewają naprzemiennie.uchnast.michal wrote: ↑Sun Jul 30, 2023 7:42 am Kropka zlewa się z np. z 3 lub 5 (części dziesiętne). Z lewej strony jest jeszcze jeden rząd miejsca.
Aktualna wersja emulatora dochodzi do ale jeszcze dzisiaj poklepię...
-
OK, prawie wszystko gotowe.
Można przejść przez wszystkie opcje menu tak jak to jest w oryginale. Są jeszcze drobne różnice w zachowaniu, ale kolejność przechodzenia menu i jego zawartość jest już w pełni odwzorowana.
Tak więc można testować i dzielić się wrażeniami.
Można przejść przez wszystkie opcje menu tak jak to jest w oryginale. Są jeszcze drobne różnice w zachowaniu, ale kolejność przechodzenia menu i jego zawartość jest już w pełni odwzorowana.
Tak więc można testować i dzielić się wrażeniami.