Cześć potrzebuję załączać przekaźnik nazwijmy go Lampa1 na podstawie odczytu czujnika bramy i to jest łatwe lecz ta lampa ma się zapalać od godziny 21 do godziny 5 później pomimo otwarcia bramy ma się nie włączać.
W jaki sposób wskazać godziny w których skrypt ma się wykonywać ?
Pozdrawiam.
Wykonywanie czegoś w określonych godzinach
-
Przeczytaj posty w tym wątku. Jest o tym kilka razykospan wrote: Sun Jul 30, 2023 6:59 pm Cześć potrzebuję załączać przekaźnik nazwijmy go Lampa1 na podstawie odczytu czujnika bramy i to jest łatwe lecz ta lampa ma się zapalać od godziny 21 do godziny 5 później pomimo otwarcia bramy ma się nie włączać.
W jaki sposób wskazać godziny w których skrypt ma się wykonywać ?
Pozdrawiam.
YoMan
-
YoMan
-
Ogarnięte ! Dziękuję, teraz próbuję znaleźć jak dodać zwłokę tzn otwieram bramę, czujnik łapie światło się zapala i teraz powinno się ono świecić jeszcze przez np 5 minut po zamknięciu bramy.
-
Najłatwiej stworzyć druga scenę z warunkiem dla kontaktronu gdy bramą zamknięta, opóźnienie wykonania 5 min. i akcja wyłącz światło.kospan wrote: Mon Jul 31, 2023 8:57 pm Ogarnięte ! Dziękuję, teraz próbuję znaleźć jak dodać zwłokę tzn otwieram bramę, czujnik łapie światło się zapala i teraz powinno się ono świecić jeszcze przez np 5 minut po zamknięciu bramy.
Niestety nie jest to idealne rozwiązanie gdy bramą będzie często otwierana.
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
-
Co prawda nie testowałem ale wydaje mi się, że dałoby się zrobić nieco karkołomne połączenie skryptów i reakcji. W skryptach masz to co teraz ale nie włącza światła tylko wirtualny przekaźnik. I dopiero na podstawie tego przekaźnika załączanie światła poprzez reakcje w połączeniu ze scenami "wykonaj" i "przerwij" tak jak to było w wątku o reakcjach. Do przetestowania
YoMan