Problem po wgraniu firmware

arks7en

Cześć,
Jestem początkujący. Za pomocą CP2101 wgrałem firmware do obsługi bramy. Niestety ale po dodaniu urządzenia do chmury pokazał mi się jako termometr. Postanowiłem zmienić oprogramowanie i wrzuciłem iCanEasy. Za pierwszym razem wgrywałem nodemcu. Za drugim ESP Tools.

No i po wrzuceniu ESP tools Sonoff nie wstaje. Komunikuje się z konwerterem i wrzuca na niego firmware ale przy normlanej próbiue uruchomienia nic się na płytce nie świeci i sieci wifi nie widać.

Uwaliłem sonoffa? Mogę go jakoś uratować?

Dzięki z góry za pomoc!
djalex

Co to za Sonoff? SV? Pewnie nie wyczysciłeś pamięci przed wgrywaniem. Wygeneruj soft GG a nie jakieś starocie wgrywasz. Do wgrania najłatwiej raczej przez NodeMCU PyFlasher
arks7en

djalex wrote: Tue Aug 01, 2023 2:52 pm Co to za Sonoff? SV? Pewnie nie wyczysciłeś pamięci przed wgrywaniem. Wygeneruj soft GG a nie jakieś starocie wgrywasz. Do wgrania najłatwiej raczej przez NodeMCU PyFlasher
Tak to sonof sv. Gdzie i jak mam wygenerować soft? Czyszczenie pamięci pewnie za pomocą w/w softu?
arks7en

Ok zrozumiałem Twoją odpowiedź. Znalazłem GG Buildera wygenerowałem firmware, wrzuciłem przez program który poleciłeś. FW wgrał się succesfullem SMD na płytce nie świeci ale sieć się pokazała :)
djalex

To wygeneruj jeszcze raz z wszystkimi potrzebnymi opcjami i wgraj na nowo.
arks7en

djalex wrote: Tue Aug 01, 2023 5:15 pm To wygeneruj jeszcze raz z wszystkimi potrzebnymi opcjami i wgraj na nowo.
Zrobione! Dzięki wielkie!

Teraz walczę z integracją z home asiistant. Mam już brokera MQTT dla Conbee II i mam impass. Możesz pomóc też w tym temacie?
djalex

Nie korzystam z HA ani MQTT więc w tej materii nie pomogę.
arks7en

Ok. Ta czy siak już bardzo pomogłeś. Dziękuję jeszcze raz.
Lomax1983

Return to “Sonoff SV”