Cześć,
Jestem początkujący. Za pomocą CP2101 wgrałem firmware do obsługi bramy. Niestety ale po dodaniu urządzenia do chmury pokazał mi się jako termometr. Postanowiłem zmienić oprogramowanie i wrzuciłem iCanEasy. Za pierwszym razem wgrywałem nodemcu. Za drugim ESP Tools.
No i po wrzuceniu ESP tools Sonoff nie wstaje. Komunikuje się z konwerterem i wrzuca na niego firmware ale przy normlanej próbiue uruchomienia nic się na płytce nie świeci i sieci wifi nie widać.
Uwaliłem sonoffa? Mogę go jakoś uratować?
Dzięki z góry za pomoc!
Problem po wgraniu firmware
-
Co to za Sonoff? SV? Pewnie nie wyczysciłeś pamięci przed wgrywaniem. Wygeneruj soft GG a nie jakieś starocie wgrywasz. Do wgrania najłatwiej raczej przez NodeMCU PyFlasher
-
Tak to sonof sv. Gdzie i jak mam wygenerować soft? Czyszczenie pamięci pewnie za pomocą w/w softu?djalex wrote: Tue Aug 01, 2023 2:52 pm Co to za Sonoff? SV? Pewnie nie wyczysciłeś pamięci przed wgrywaniem. Wygeneruj soft GG a nie jakieś starocie wgrywasz. Do wgrania najłatwiej raczej przez NodeMCU PyFlasher
-
Ok zrozumiałem Twoją odpowiedź. Znalazłem GG Buildera wygenerowałem firmware, wrzuciłem przez program który poleciłeś. FW wgrał się succesfullem SMD na płytce nie świeci ale sieć się pokazała 

-
To wygeneruj jeszcze raz z wszystkimi potrzebnymi opcjami i wgraj na nowo.
-
Zrobione! Dzięki wielkie!djalex wrote: Tue Aug 01, 2023 5:15 pm To wygeneruj jeszcze raz z wszystkimi potrzebnymi opcjami i wgraj na nowo.
Teraz walczę z integracją z home asiistant. Mam już brokera MQTT dla Conbee II i mam impass. Możesz pomóc też w tym temacie?
-
Nie korzystam z HA ani MQTT więc w tej materii nie pomogę.
-
Ok. Ta czy siak już bardzo pomogłeś. Dziękuję jeszcze raz.
-
Tu masz link jak ogarnąć Suple z HA:
https://forum.arturhome.pl/t/supla-na-h ... osoby/5411
lub
viewtopic.php?t=8344
https://forum.arturhome.pl/t/supla-na-h ... osoby/5411
lub
viewtopic.php?t=8344