Witam mam projekt na Arduino mega do zarządzania 50 przekaźnikow.
Wiem że można podłączyć nakładkę ethernet do Arduino mega i że można podłączyć suple do wemos mini , ale czy jest możliwość podłączenie wemos mini do supli a do wemoaa Arduino mega i zarządzać przekaźnikami ?
Wemos + Arduino mega
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Technicznie jest to wykonalne, ale musiałbyś napisać soft na oba urządzenia i je ze sobą skomunikować.Manianass wrote: Thu Aug 03, 2023 7:23 am Witam mam projekt na Arduino mega do zarządzania 50 przekaźnikow.
Wiem że można podłączyć nakładkę ethernet do Arduino mega i że można podłączyć suple do wemos mini , ale czy jest możliwość podłączenie wemos mini do supli a do wemoaa Arduino mega i zarządzać przekaźnikami ?
Czasem były pytania o tego typu hybrydy, ale nie widziałem, aby ktoś to zrealizował.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Teoretycznie tak.Manianass wrote: Thu Aug 03, 2023 7:23 am Witam mam projekt na Arduino mega do zarządzania 50 przekaźnikow.
Praktycznie też tak, ale trzeba sobie napisać soft z komunikacją między tymi procesorami.
To jakiś gotowy moduł płytka czy coś w tym stylu?
-
Manianass
A jak to wygląda z komunikacją do samego wemoaa czy mogę zrobić jakieś wirtualne przyciski w supła i jakoś je odczytać w wemos , komunikację później to sobie zrobię do mego ważne aby wemos z supła się dogadał i abym widział to zdarzenie w wemos
-
Manianass
Jak można to jakiś link do projektu , bo ostatnio widziałem tylko gotowe wsady z konfiguratira i wgrywany odrazu do wemoaa a taki otwarty kod do Arduino ide