Posiadam elektrozamek Schuco 263018 | A-Öffner w drzwiach wejściowych. Schemat podłączenia w załączeniu.
Do SBW-02 podłączoną mam bramę garażową natomiast do drugiego kanału, furtka, chciałbym podpiąć właśnie ten elektrozamek ponieważ drzwi od zewnątrz nie mają klamki tylko pochwyt i za każdym razem trzeba biegać do drzwi żeby je otworzyć, a przy małych dzieciach, które cały czas się kręcą jest to frustrujące :-\
Próbowałem metodą pzygmunta z tego wątku viewtopic.php?f=58&t=8739 ale nie zadziałało.
Znalazłem jeszcze schemat podłączenia do jakiejś centralki, może pomoże.
A tu filmik poglądowy z montażu elektrozamka https://www.youtube.com/watch?v=WNF9nL-wL6U&t=9s
Elektrozamek Schuco. JAK PODŁĄCZYĆ?
-
Obi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Obi on Tue Aug 08, 2023 11:06 am, edited 1 time in total.
-
Obi
Schemat z tą centralą to przykład, który znalazłem na necie.
Ja mam okablowanie pociągnięte z elektrozamka do szafy, w której mam zasilacz i SBW-02.
Na końcu tego filmiku, do którego podałem link jest pokazane jak facet podłączył zasilanie do kabla białego i brązowego i po podłączeniu kabla zielonego do napięcia elektrozamek działa. Tylko jak to zrobić używając SBW?
Ja mam okablowanie pociągnięte z elektrozamka do szafy, w której mam zasilacz i SBW-02.
Na końcu tego filmiku, do którego podałem link jest pokazane jak facet podłączył zasilanie do kabla białego i brązowego i po podłączeniu kabla zielonego do napięcia elektrozamek działa. Tylko jak to zrobić używając SBW?
-
Obi
Chyba nie.
Ja mam kable bezpośrednio do SBW-02.
Ta centralka to przykład, który znalazłem.
Ja żadnej centralki nie posiadam.
Usunąłem z załącznika tą centralke bo wprowadza w błąd.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Tak narysowane też nie pasuje? Gdybyś narysował, chociażby ręcznie jak masz obecnie podłączone i jak biegnie okablowanie byłoby łatwiej pomóc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Odpowiedź Przemka viewtopic.php?f=58&t=8739 jest prawidłowa. Jeżeli nie posiadasz centrali to nie ma innej opcji podłączenia. Daj zdjęcia jak masz to podłączone.Obi wrote: Tue Aug 08, 2023 11:04 amChyba nie.
Ja mam kable bezpośrednio do SBW-02.
Ta centralka to przykład, który znalazłem.
Ja żadnej centralki nie posiadam.
Usunąłem z załącznika tą centralke bo wprowadza w błąd.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55