Normstahl magic 1000 + SBW 02

Przemek P

Witam, podłączyłem sobie sbw-02 do napędu bramy garażowej Normstahl magic 1000 tak jak jest to opisane w tym temacie
viewtopic.php?t=6380&sid=2bf096fa15908c ... 09cd3e613c.
Musiałem podłączyć sbw do wejścia nr 4 bo 3 jest już zajęte przez podłączony kablem włącznik ścienny.
Udało się wszystko skonfigurować ale gdy w aplikacji klikam na otwarcie bramy to uchyla sie ona tylko jakieś 10cm i koniec. Po powtórnym kliknięciu brama się zamyka. Czy wie ktoś może gdzie tu jest problem, zła konfiguracja czy coś?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wepnij się równolegle do tego włącznika.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Zamiast wlacznika podłącz sbw a do niego wlacznik. Pewnie teraz masz pod wyjście na opcje furtki.
https://pietras-81.aqi.eco/
Przemek P

Dzięki za podpowiedzi. Trochę pokombinowałem i zamieniłem miejscami sbw i włącznik scienny. Na 3 wejściu sbw działało normalnie. Zagłębiłem się w instrukcję napędu i okazało się że tam fabrycznie 4 wejście jest ustawione na częściowe otwarcie(wietrzenie).
Przeprogramowałem i i jest ok.
Tylko teraz czy mógłby ktoś doradzić czy mogę do tego samego sbw podłączyć kontaktron np. satel b3 i na jakie wejścia? ;)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie musiałeś tego przeprogramowywać. Przycisk ścienny mogłeś podłączyć równolegle do SBW, a drugi kanał SBW mogłeś podłączyć pod wejście częściowego otwarcia. Wtedy w aplikacji miałbyś funkcję pełnego otwierania i częściowego.

Możesz podłączyć Satel B3. Podłączasz pod A1 i IN1.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-02”