Jak mam go połączyć z ESP8266? Zgodnie z oznaczeniami A0, D0 do Wemosa?
I jaki typ sensora wybrać w GG, aby obsługiwała mi to Supla?
Kombinuję sam ale nie daję już rady
.
Gdybym to umiał to nie pisałbym tego posta[email protected] wrote: Sun Aug 13, 2023 4:01 pm GG w tej chwili tego nie obsługuje, zawsze możesz sobie dopisać własny kod do obsługi tego czujnika.
w tym linku jest soft, który mogę zainstalować czy co?[email protected] wrote: Sun Aug 13, 2023 4:01 pm Natomiast co do podłączenia to A0 z czujnika do któregoś pinu analogowego w ESP np A0, alternatywnie D0 do D5-8 na Wemosie jeśli nie używasz SPI
https://github.com/QuentinCG/Arduino-Li ... or-Library
Działa z ANALOG - dzięki.YoMan wrote: Sun Aug 13, 2023 5:57 pm Bez problemu można stosować z GG. Podłączasz a0 do analog pin w wemosie i opcja pomiar analogowy. Działa bez problemu i wskazuje jasność w stopniach. Druga opcja to podpięcie pod d0 i dowolny pin wemosa (z zastrzeżeniami oczywiscie) i dostajesz sygnał on/off w zależności od ustawienia potencjometra (potencjometru?).
Nie znam tego shielda. Powinno być opisane przez sprzedającego na jakim pinie działa.eXtrem wrote: Tue Aug 15, 2023 4:48 pm Działa z ANALOG - dzięki.
Mam jeszcze jeden problem z przekaźnikiem 'Wemos D1 Mini Relay Shield przekaźnik V2'.
Złożyłem na kanapkę wgrałem z GG soft z przekaźnikiem na D2 i w ogóle nie świeci dioda na przekaźniku i oczywiście nie działa.
Zasilanie z USB.
Chciałbym sterować tym przekaźnikiem z tego czujnika światła.