SONOOF

MarcinWLCK

Dzień dobry.
Zmieniłem oprogramowanie w włączniku Sonoof i mam widoczny w suplo jako włącznik i termometr. Czy to normalne? Jeżeli tak czy mogę go wykorzystać dodatkowo jako termometr?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

MarcinWLCK wrote: Fri Aug 18, 2023 8:43 pm Dzień dobry.
Zmieniłem oprogramowanie w włączniku Sonoof i mam widoczny w suplo jako włącznik i termometr. Czy to normalne? Jeżeli tak czy mogę go wykorzystać dodatkowo jako termometr?
Nie wiem co to za sonoff i co tam jest wgrane ale prawdopodobnie masz wgrane oprogramowanie (np. GuiGeneric) w wersji z pomiarem temperatury. Pytanie czy kupiłeś również z termometrem (powinien być wlutowany na płytkę i kabelek z czujnikiem wyprowadzony poza obudowę). Jeżeli nie masz sensora to mierzyć nic nie będzie
YoMan

Juto napisze co tam wgrałem, ale chyba to co piszesz bo jest na stronie supli. To było kupione lata temu jako sam włącznik i działało pod Ewelink. Pytanie dlaczego jest to jako włącznik i termometr? Może realizować 2 funkcje? Można lutować czujnik do pomiaru temp?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

na 99% tak tylko trzeba wiedzieć gdzie i jak
MarcinWLCK wrote: Fri Aug 18, 2023 9:38 pm , ale chyba to co piszesz bo jest na stronie supli.
na stronie supli to raczej nie ma oprogramowania ... chyba że na githubie
YoMan

Return to “Ogólna dyskusja”