Aktualizacja - Gosund P1

PuteR

Witam, temat zakładam bo chciałbym w tym przypadku uniknąć jakiegokolwiek problemu przy aktualizacji Gosund P1, ponieważ spotykały mnie one czasami w innych urządzeniach.

Aktualnie jest tam soft w wersji SuplaDevice GG v5.9.13, chcę go podnieść do najwyższej wersji bo potrzebuję tam timera.

Aktualizacji dokonuję poprzez wgranie pliku GUI-GenericUpdater.Bin i dalej wygenerowanego softu. Całej aktualizacji dokonuję poprzez stronę konfiguracyjną modułu. Czasami wychodzi to bez problemowo, a czasami wgra się plik Updater i dalej nie idzie się połączyć ani ani poprzez adres modułu ani też adres 192.168.4.1 i kończy się to podłączaniem kabelków, czego w tym przypadku nie mogę zrobić.
Nie za bardzo również mogę pozwolić sobie na usunięcie modułu z cloud i dodanie go ponownie. Czy w tej wersji przy wchodzeniu na najnowszą wersję będzie to wymagane?? No i czy jest jakaś możliwość uniknięcia problemów które spotkały mnie wcześniej i przeprowadzenie bezproblemowej aktualizacji??
myxhir

PuteR wrote: Sat Aug 19, 2023 7:26 am Witam, temat zakładam bo chciałbym w tym przypadku uniknąć jakiegokolwiek problemu przy aktualizacji Gosund P1, ponieważ spotykały mnie one czasami w innych urządzeniach.

Aktualnie jest tam soft w wersji SuplaDevice GG v5.9.13, chcę go podnieść do najwyższej wersji bo potrzebuję tam timera.

Aktualizacji dokonuję poprzez wgranie pliku GUI-GenericUpdater.Bin i dalej wygenerowanego softu. Całej aktualizacji dokonuję poprzez stronę konfiguracyjną modułu. Czasami wychodzi to bez problemowo, a czasami wgra się plik Updater i dalej nie idzie się połączyć ani ani poprzez adres modułu ani też adres 192.168.4.1 i kończy się to podłączaniem kabelków, czego w tym przypadku nie mogę zrobić.
Nie za bardzo również mogę pozwolić sobie na usunięcie modułu z cloud i dodanie go ponownie. Czy w tej wersji przy wchodzeniu na najnowszą wersję będzie to wymagane?? No i czy jest jakaś możliwość uniknięcia problemów które spotkały mnie wcześniej i przeprowadzenie bezproblemowej aktualizacji??
Ja na starszym sofcie chyba 6 po podniesieniu do 7 musiałem usuwać wszystkie SP111 z clouda i dodawac ponownie, o dziwo na shelly 1 tego robic nie musialem, jak uciekła Tobie strona to próbowałeś podłączyć się do wi-Fi o nazwie chyba Supla-Uppdate czy coś ? wiem ze moduł takągeneruje i w 2 przypadkach musialem recznie sie tam podlaczyc wejsc na ten adres co zawsze i juz poszło ;)

Return to “GUI Generic”