Hej, jestem na etapie montażu bramy i furtki (za powiedzmy miesiąc) i mam następujące wymagania:
1. Brama dwuskrzydłowa ma być otwierana z aplikacji, a najlepiej jak bym mógł do niej zadzwonić - tu chyba jasne, cokolwiek popularnego można pożenić z SBW-01 i Call Supla, pewnie kupię jakiś sterownik Nice
2. Furtka - potrzebuje wideo-domofonu, który najlepiej bez akrobacji można pożenić z Supla, furtka będzie miała wbudowany elektrozaczep (na chwilę obecną nie wiem co konkretnie). Chciałbym aby można ją było otworzyć zdalnie z aplikacji jak również fizycznie z ekranu/tableta domofonu oraz przycisku przy furtce. Ekran domofonu w innej lokalizacji niż przewody się zschodzą do domu.
3. Brama garażowa, tu pewnie też wezmę sterownik z tej same firmy co brama wjazdowa, więc pewnie SBW-01 wystarczy
4. Nie wiem czy to coś zmienia, ale alarm będzie Integra z Satela w kotłowni do której schodzą się przewody , jeszcze nie wiem która bo w sumie nie jestem pewien czy potrzebuje czegoś ponad czujniki ruchu.
Ktoś coś podpowie co wybrać? Szczególnie o ten domofon się rozchodzi, koszt w granicach rozsądku , nie dam 2 tysięcy za domofon
Rysunek poglądowy, marne szanse na zmianę przebiegu okablowania ale jest możliwość zmiany okablowanie samego w sobie:
1. Zielono furtka i brama i brama garażowa
2. Niebieski przewody, do furtki zewnętrzny telefoniczny, do bramy telefoniczny + 230 i do garażu 230V.
Furtka w zasięgu wifi , brama wjazdowa raczej też, garaż wątpię ale jak powstanie to mogę wrzucić repeater i jeśli zajdzie potrzeba skrętkę do domu.
Dobór urządzeń - domofon, brama i furtka
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Na chwilę obecną zasilanie garażu jest osobno, i chyba nie chce łączyć bramy wjazdowej przez pół podwórka z garażem, nie zbiednieje kupując drugi SBW-01 bo jednego już mam.
Szczerze mówiąc patrzyłem na produkt Zamela: Wideodomofon z monitorem VP-819B i panelem zewnętrznym VO-812IDBP ale nie znalazłem żadnej wzmianki o Supli.
Szczerze mówiąc patrzyłem na produkt Zamela: Wideodomofon z monitorem VP-819B i panelem zewnętrznym VO-812IDBP ale nie znalazłem żadnej wzmianki o Supli.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SBW-02 też możesz kupić dwa, a są tańsze i lepsze.[email protected] wrote: Thu Sep 07, 2023 8:14 am Na chwilę obecną zasilanie garażu jest osobno, i chyba nie chce łączyć bramy wjazdowej przez pół podwórka z garażem, nie zbiednieje kupując drugi SBW-01 bo jednego już mam.
SUPLA.... Nareszcie w domu.