Sterowanie lamelami

duszek

Który moduł kupić by moc sterować żaluzjami fasadowym by sterować góra dół oraz pozycja lameli
Duch__
Been thanked: 6 times

Nie ma takiego rozwiązania sprzętowego, ani programowego.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Wszystkie SRW mają dostać taką funkcję, ale nie wiem kiedy.
Będzie to kwestia aktualizacji softu na urządzeniach.
Wiele osób korzysta obecnie z SRW ustawionych jako rolety i jakoś z tym żyją ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
duszek

Znalazłem taki filmik i tu widać jak steruje lamelami tylko który to sterownik czy coś kabinowal i założył jakieś 2 sterowniki jeden pod lamele drugi pod żaluzje ….
klew

duszek wrote: Mon Sep 11, 2023 3:20 am Znalazłem taki filmik i tu widać jak steruje lamelami tylko który to sterownik czy coś kabinowal i założył jakieś 2 sterowniki jeden pod lamele drugi pod żaluzje ….
Czemu dwa sterowniki? Sterowanie lamelami w żaluzjach fasadowych odbywa się poprzez podanie napięcia na jeden z dwóch przewodów: góra, dół.
Z reguły najpierw obracają się lamele, a potem całość jedzie w górę lub w dół
duszek

Myślałem o 2 bo pisałem wcześniej o module czy ma jakiś możliwość napisałeś ze nie ma takiego a tu filmik znalazłem ze gościu steruje dlatego zgłupiałem …. Czyli można jednak lamelami sterować ? Jak na tym zdjeciu jaki to modol ?
klew

duszek wrote: Mon Sep 11, 2023 8:10 am Myślałem o 2 bo pisałem wcześniej o module czy ma jakiś możliwość napisałeś ze nie ma takiego a tu filmik znalazłem ze gościu steruje dlatego zgłupiałem …. Czyli można jednak lamelami sterować ? Jak na tym zdjeciu jaki to modol ?
Niestety nie wiem o jakim filmie i o jakim zdjęciu piszesz.

Napędy do żaluzji fasadowych mają dwa przewody do sterowania: jeden do podnoszenia, a drugi do opuszczania żaluzji. W ramach ruchu w dół i w górę jest najpierw realizowane obracanie lamelami (czasem obrcać można tylko gdy żaluzje są całkowicie zamknięte).

Podaj proszę nazwę modelu napędu do żaluzji, to będę mógł sprawdzić jak to jest realizowane w Twoim przypadku.

Return to “Pomoc”