Kupię LIW-01 z wodomierzem

OXY

Cześć.
Mam dom z własnym ujęciem wody i nie mam żadnego pomiaru wody.
Zaplanowałem małe prace w kotłowni i potrzebuję kupić wodomierz w zestawie z LIW-01, aby opomiarować instalcję ZW na Supla.
Generalnie na wejściu do budynku wody mam rurę PE40 - niebieską przecinając będzie dobre miejsce na montaż
Czy ktoś mi dobierze graty?
Pozdrawiam
Arek
Preußen
cinas

Tu masz gotowy licznik w wyjściem impulsowym
https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-wodomi ... kVODk.html
https://wodomiarek.pl/produkt/wodomierz ... s-10l-imp/
Do tego tylko LIW i jest wszystko
@Artur

OXY wrote: Thu Sep 21, 2023 12:32 pm Cześć.
Mam dom z własnym ujęciem wody i nie mam żadnego pomiaru wody.
Zaplanowałem małe prace w kotłowni i potrzebuję kupić wodomierz w zestawie z LIW-01, aby opomiarować instalcję ZW na Supla.
Generalnie na wejściu do budynku wody mam rurę PE40 - niebieską przecinając będzie dobre miejsce na montaż
Czy ktoś mi dobierze graty?
Pozdrawiam
Arek
Zamontowałeś ten licznik zalinkowany poniżej przez kolegę Cinas ? Jeżeli tak, to nie ma problemów przy współpracy z LIW-01 ?
Robert Błaszczak

Zwracam tylko uwagę, że wodomierze Maddalena impulsują co 10 litrów. Jeśli więc zależy Ci na bardzo dużej dokładności odnotowywania pomiarów zużycia wody (np. mycie rąk), to możesz nie zobaczyć tego na wykresach. 10 litrów to mniej więcej wiadro wody. Znam takich, którym tyle wystarcza do kąpieli :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
@Artur

Robert Błaszczak wrote: Wed Nov 29, 2023 5:54 pm Zwracam tylko uwagę, że wodomierze Maddalena impulsują co 10 litrów. Jeśli więc zależy Ci na bardzo dużej dokładności odnotowywania pomiarów zużycia wody (np. mycie rąk), to możesz nie zobaczyć tego na wykresach. 10 litrów to mniej więcej wiadro wody. Znam takich, którym tyle wystarcza do kąpieli :D
Widziałem to, jasne, że wolałbym z dokładnością do 1L. Jednak te które są rekomendowane na forum z dedykowaną nakładką impulsów, która bez problemów współgra z LIW-01 są z dokładnością do 10L.

W moim przypadku bardziej chodzi o szybkie wykrycie awarii, wycieków niekontrolowanych itp. Chociaż do statystyk zużycia też. :)
Pietras81

@Artur wrote: Wed Nov 29, 2023 6:19 pm
Robert Błaszczak wrote: Wed Nov 29, 2023 5:54 pm Zwracam tylko uwagę, że wodomierze Maddalena impulsują co 10 litrów. Jeśli więc zależy Ci na bardzo dużej dokładności odnotowywania pomiarów zużycia wody (np. mycie rąk), to możesz nie zobaczyć tego na wykresach. 10 litrów to mniej więcej wiadro wody. Znam takich, którym tyle wystarcza do kąpieli :D
Widziałem to, jasne, że wolałbym z dokładnością do 1L. Jednak te które są rekomendowane na forum z dedykowaną nakładką impulsów, która bez problemów współgra z LIW-01 są z dokładnością do 10L.

W moim przypadku bardziej chodzi o szybkie wykrycie awarii, wycieków niekontrolowanych itp. Chociaż do statystyk zużycia też. :)
Trzeba było pytać może nie jest to oryginał ale za normalną kasę i liczy do 1 litra :)

viewtopic.php?p=153306#p153306

Tak w ramach ciekawostki w tym roku przeleciało przez niego do tej chwili 173m3 wody również z ujęcia własnego i jak sprawdzałem w tamtym tygodniu to wskazanie zgadza się co do 1 litra.

Poniżej fotka jak wygląda cały komplet.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Ogłoszenia / Giełda / Zlecenia”