Jak zrobić żeby urządzenie było tylko na jednym smartfonie
-
kowal00071
Witam jak zrobić żeby urządzenie (zawór wody) był tylko widoczny na jednym telefonie, obecnie mam bramę, roletę a zawór chcę żeby był widoczny tylko na moim telefonie
-
kowal00071
Coś to nie działa utworzyłem lokalizacja 2 do niej dodałem urządzenie "zawór" i identyfikator dostępu w którym jest tylko jeden smartfon, teraz mam w aplikacji tylko zawór a lokalizacja 1 gdzie jest bramą i roleta jest nie widoczne
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Lokalizację, identyfikatory dostępu i tam przypisujesz smartfony które mają widzieć dana lokalizację. Jak ma być to grupa z zaworem to tylko twój a jak mają widzieć inni to wybrane smartfony.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
kowal00071
Teraz w identyfikatorach dostępu nie mogę dodać aplikacji klienckich, mogę dodać tylko swój telefon, kiedy wybieram inny telefon daje zapisz, odświeżam stronę i jest nie dodany
Edit:
Telefon jest widoczny w aplikacjach klienckich do momentu otworzenia na nim supli, po otworzeniu znika z aplikacje klienckie, co ciekawe mój telefon jest tam dodany i się nie usuwa a w aplikacji mam widoczną lokalizacje 1 i lokalizację 2 i
Edit:
Telefon jest widoczny w aplikacjach klienckich do momentu otworzenia na nim supli, po otworzeniu znika z aplikacje klienckie, co ciekawe mój telefon jest tam dodany i się nie usuwa a w aplikacji mam widoczną lokalizacje 1 i lokalizację 2 i
-
kowal00071
https://youtube.com/shorts/p4w03ph9blo? ... M3IdHo8sQo
Jak otworze suple na tym Samsungu ustawienia w cloud znikną, działa tylko z Xiaomi
Jak otworze suple na tym Samsungu ustawienia w cloud znikną, działa tylko z Xiaomi
-
local
Utwórz dodatkowy identyfikator dostępu dla innych i przypisz do niego tylko lokalizację bez zaworu.
Pamiętaj o podpięciu odpowiednich aplikacji klienckich. Do swojego identyfikatora przypisz wszystkie lokalizacje.
Pamiętaj o podpięciu odpowiednich aplikacji klienckich. Do swojego identyfikatora przypisz wszystkie lokalizacje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
kowal00071
Nie da się po dodaniu Xiaomi + Samsung zapisaniu działa tylko na Xiaomi, Samsung usuwa się w momencie otworzenia aplikacji supla
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
local
Musisz mieć 2 lokalizacje (widzę, że masz) i 2 identyfikatory dostępu.
Do pierwszego przypisz jedną aplikację kliencką i wybrane lokalizacje.
W drugim przypisz drugą aplikację kliencką (drugi telefon) i wybierz lokalizację które chcesz udostępnić.
Do pierwszego przypisz jedną aplikację kliencką i wybrane lokalizacje.
W drugim przypisz drugą aplikację kliencką (drugi telefon) i wybierz lokalizację które chcesz udostępnić.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A