ROW 2 - problem ze świecącymi ledami

Sterownik dwukanałowy
MROZEK75@WP.PL
Posts: 41
Joined: Sat May 23, 2020 8:41 pm

Post

Dobry wieczór

Podłączyłem dwa paski ledowe do ROW -2 .aby sterować niezależnie dwa źródła światła na tarasie ---- wszystko śmiga tzn. włącza się i wyłącza z aplikacji, ale dzisiaj wieczorem zauważyłem że po wyłączeniu z aplikacji paski świecą się lekkim światłem .
Dopiero wyłączenie zasilania z gniazdka ROW 2 powoduje że ledy gasną zupełnie

Podłączenie jak w schemacie : żyła niebieska N paska ledowego do żarówek kazda oddzielnie , Natomiast żyły L wspólnie do napięcia zasilającego .


Proszę o pomoc w gdzie jest błąd ?

dziękuje za wskazówki
User avatar
ramar4
Posts: 851
Joined: Mon Dec 28, 2020 7:56 pm
Location: Szydłowiec

Post

Slw-02 jest do ledów albo slw-01 do RGB ledy bezpośrednio bez zasilacza podłaczyleś do rowa?
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
4×THW-01
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

LEDy 230V tak mają jak łącznik jest podpięty pod N a L jest cały czas podane na LEDy. Musisz zamienić przewody tak ROW razłączał L.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
MROZEK75@WP.PL
Posts: 41
Joined: Sat May 23, 2020 8:41 pm

Post

Goral64 wrote: Sun Sep 24, 2023 7:25 pm LEDy 230V tak mają jak łącznik jest podpięty pod N a L jest cały czas podane na LEDy. Musisz zamienić przewody tak ROW razłączał L.
Dzień dobry
Dziękuję za odpowiedź . Ponieważ automatyka nie jest moją silną stroną możesz napisać jak podłączyć aby Row rozłączał ? Z góry dziękuję
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

MROZEK75@WP.PL wrote: Sun Sep 24, 2023 6:19 pm Podłączenie jak w schemacie : żyła niebieska N paska ledowego do żarówek kazda oddzielnie , Natomiast żyły L wspólnie do napięcia zasilającego .
Ja nie rozumiem tego opisu. Poza tym jeśli rozłączasz N, to nie podłączyłeś tak jak na schemacie podanym na ROW-02.

Tu jest schemat jak to powinno wyglądać:
viewtopic.php?p=53076#p53076
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
MROZEK75@WP.PL
Posts: 41
Joined: Sat May 23, 2020 8:41 pm

Post

Mam podłączone jak na schemacie w załączniku - niemam włączników tylko sterownie z aplikacji . Jak wyłączę z aplikacji to ledy świecą słabiej ale jednak świecą
IMG_3666.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Obstawiam, że powyższy schemat nie pokrywa się z rzeczywistością.
kiler88
Posts: 130
Joined: Sun Jun 21, 2020 10:55 am

Post

MROZEK75@WP.PL wrote: Sun Sep 24, 2023 6:19 pm Podłączenie jak w schemacie : żyła niebieska N paska ledowego do żarówek kazda oddzielnie , Natomiast żyły L wspólnie do napięcia zasilającego .
Powinno być na odwrót, wspólnie żyły N i do zasilania, a oddzielnie żyły L do Supli.
MROZEK75@WP.PL
Posts: 41
Joined: Sat May 23, 2020 8:41 pm

Post

pzygmunt wrote: Mon Sep 25, 2023 9:45 am Obstawiam, że powyższy schemat nie pokrywa się z rzeczywistością.
Z rzeczywistością u mnie ??? Sprawdzę ale wydaje mi się że mam dobrze podłączone tak jak na schemacie
User avatar
pzygmunt
Posts: 18609
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Tak, u Ciebie.

Return to “ZAMEL ROW-02”