Wersja 23.09 - termostaty w iOS

mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Już wkrótce w TestFlight pojawi się kolejne wydanie aplikacji. Tym razem uzupełnione o wsparcie dla termostatów.

Nowości:
Wsparcie dla temostatów (np. GKW-01):
  • Bieżące sterowanie termostatem (włączenie/wyłączenia/zmiana trybu/zmiana temperatury) w zależności od funkcji możliwość sterowania temperaturą chłodzenia lub grzania.
  • Konfiguracja programu tygodniowego pracy termostatu
Zaplanowane, ale jeszcze nie zrealizowane:
  • Tryb auto - grzanie i chłodzenie
  • Historia/wykresy temperatur dla powiązanych termometrów
  • Timer dla termostatu
  • Zakładka "ustawienia" dla termostatu (w tym ochrona przed zamarzaniem, ochrona przed przegrzaniem, pilnowanie temperatury podłogi itp)
  • Informowanie o błędach termostatu
  • Historia pracy termostatu, czyli historia czasu działania termostatu (z możliwością pokazania w postaci zużycia energii), Licznik załączeń przekaźnika
  • Możliwość kopiowania programów tygodniowych między termostatami
  • Grupowanie i sterowanie grupowe dla termostatów
Czekamy na wasze komentarze :)

Termostaty aktualnie mogą pracować tylko na beta-cloud.supla.org i tylko tam można je testować. Do testów można wykorzystać własne urządzenia DIY (więcej: viewtopic.php?t=13662)
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

kurus wrote: Tue Sep 26, 2023 8:12 am Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
Wejdź w cloud w kanał termostatu (ten "niewspierany" na ekranie) i sprawdź jaki nr funkcji się tam wyświetla
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

klew wrote: Tue Sep 26, 2023 9:55 am
kurus wrote: Tue Sep 26, 2023 8:12 am Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
Wejdź w cloud w kanał termostatu (ten "niewspierany" na ekranie) i sprawdź jaki nr funkcji się tam wyświetla
Jak w załączniku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
shimano73
Posts: 2000
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

mipolansk wrote: Mon Sep 25, 2023 8:39 pm Już wkrótce w TestFlight pojawi się kolejne wydanie aplikacji.
Czy można prosić o linka do bety w TestFlight
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

kurus wrote: Tue Sep 26, 2023 8:12 am Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
Restart aplikacji nie pomaga?
User avatar
shimano73
Posts: 2000
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

Nie pomaga , nawet zmiana sprzętu na nowy nie pomogła 😉
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mipolansk wrote: Tue Sep 26, 2023 5:05 pm
kurus wrote: Tue Sep 26, 2023 8:12 am Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
Restart aplikacji nie pomaga?
Tam była zła funkcja kanału ustawiona (1 zamiast 420). Temat rozwiązany poprawką w GG
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

mipolansk wrote: Tue Sep 26, 2023 5:05 pm
kurus wrote: Tue Sep 26, 2023 8:12 am Aplikacja zaktualizowana, urządzenie testowe poskładane na sofcie gui z 2x ds18b20 i jeden sht30, zerejestrowane w beta cloud i w aplikacje nie widzi termostatu.. błąd czy coś źle robię?
Restart aplikacji nie pomaga?

Już działa Ok, krycha88 poprawił GG i śmiga.

Majac termostat w trybie ręcznym on już działa? Będzie pilnował zadanej temp? Za co odpowiadają poszczególne kafelki z kolorami w trybie tydzień?

Edit: Ok przytrzymując kafelek można zadać określona temp dla każdego inna.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Już działa Ok, krycha88 poprawił GG i śmiga.

Majac termostat w trybie ręcznym on już działa? Będzie pilnował zadanej temp? Za co odpowiadają poszczególne kafelki z kolorami w trybie tydzień?

Edit: Ok przytrzymując kafelek można zadać określona temp dla każdego inna.
Tak samo przytrzymując daną godzinę można dostosować z dokładnością do kwadransu.

Return to “iOS”