Sterowanie jednym ESP za pomocą drugiego z czujnikiem ruchu
-
nuter1
Witam wszystkich. Mam taką zagwostke, posiadam osuplowany czterokanałowy włącznik oświetlenia z Ali, dwa kanały to główne oświetlenie, trzeci to taśmą LED a czwarty podświetlenie nazwijmy je nocne i nim się zajmijmy. Chciałbym sterować tym oświetleniem za pomocą czujnika ruchu który jest zainstalowany w innym ESP , w tym przypadku w powstającej stacji pogodowej. Udało mi się ogarnąć włączanie i wyłączanie za pomocą "reakcji" oraz warunków ich aktywności, ale chciałbym jeszcze aby dodać taki warunek że kiedy włączone jest jedno z dwóch lub oba oświetlenia główne we wlaczniku to nie będzie działać włączanie oświetlenia nocnego z czujnika ruchu. Czy jest taka możliwość warunkowania? Jak to ugryźć?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Albert
Dorzucic przekaźnik który bedzie włączał / wyłączał zasilanie tej czujki Pir warunkiem. Jak włączone masz tam światło czy cos tam, to zrobić akcje wyłączającą przekaźnik a tym samym zasilanie pira i Pir nie bd działał
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Warunki Chyba najlepiej za pomocą skryptów fraczanuter1 wrote: Thu Sep 28, 2023 1:49 pm Witam wszystkich. Mam taką zagwostke, posiadam osuplowany czterokanałowy włącznik oświetlenia z Ali, dwa kanały to główne oświetlenie, trzeci to taśmą LED a czwarty podświetlenie nazwijmy je nocne i nim się zajmijmy. Chciałbym sterować tym oświetleniem za pomocą czujnika ruchu który jest zainstalowany w innym ESP , w tym przypadku w powstającej stacji pogodowej. Udało mi się ogarnąć włączanie i wyłączanie za pomocą "reakcji" oraz warunków ich aktywności, ale chciałbym jeszcze aby dodać taki warunek że kiedy włączone jest jedno z dwóch lub oba oświetlenia główne we wlaczniku to nie będzie działać włączanie oświetlenia nocnego z czujnika ruchu. Czy jest taka możliwość warunkowania? Jak to ugryźć?
YoMan