Dzień dobry, czy mógłbym prosić o pomoc w sprawie podłączenia sbw 01 do napędu bramy garażowej Beninca.
Pod a1 i a2 podlaczone zasilanie 24v
11 i 14 podłączone pod com i pp
Mam problem z czujnikiem otwartej bramy…
Na płycie pod jedno wyjście aux podłączone zasilanie + natomiast drugie wyjście podłączone do in 1.
Czujnik pokazuje mi cały czas zamknięta bramę.
Co zrobić żeby pokazywała otwarta bramę? Pozdrawiam
Sbw 01/ Beninca JM.4ESA 5B
-
Jaką tam masz centralę ?
-
Beninca JM.4ESA 5B
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Tłumaczenie:
Wybiera tryb pracy wyjścia AUX1:
0: Lampka kontrolna otwartej bramy Lampka kontrolna gaśnie, gdy brama jest zamknięta, miga, gdy brama się porusza i świeci światłem ciągłym, gdy brama jest otwarta.
Zobacz schemat obwodu.
1: drugi kanał radiowy. Sterowanie wyjściem odbywa się poprzez kanał radiowy wbudowanego odbiornika radiowego (patrz menu RADIO).
2: Światło serwisowe Styk zamyka się w czasie ustawionym za pomocą parametru TLS. Czas upłynie wraz z rozpoczęciem procesu otwierania.
3: Światło strefy Styk zamyka się w fazie otwierania i pozostaje zamknięty przez cały czas TCA. Otwiera się ponownie tylko wtedy, gdy brama
zamknięte jest
Musisz zmienić tryb w ustawieniach AUX o ile to ta centralka.
Wybiera tryb pracy wyjścia AUX1:
0: Lampka kontrolna otwartej bramy Lampka kontrolna gaśnie, gdy brama jest zamknięta, miga, gdy brama się porusza i świeci światłem ciągłym, gdy brama jest otwarta.
Zobacz schemat obwodu.
1: drugi kanał radiowy. Sterowanie wyjściem odbywa się poprzez kanał radiowy wbudowanego odbiornika radiowego (patrz menu RADIO).
2: Światło serwisowe Styk zamyka się w czasie ustawionym za pomocą parametru TLS. Czas upłynie wraz z rozpoczęciem procesu otwierania.
3: Światło strefy Styk zamyka się w fazie otwierania i pozostaje zamknięty przez cały czas TCA. Otwiera się ponownie tylko wtedy, gdy brama
zamknięte jest
Musisz zmienić tryb w ustawieniach AUX o ile to ta centralka.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Tryb aux mam ustawiony na 0, wrzucam zdjęcie centralki
-
Sprawdź multimetrem, czy na zaciskach sterownika bramy 24- i AUX prawy czy po otwarciu bramy masz tam 24V.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
W Beninca musisz dwie funkcje sprawdzić. ESA - musi być ustawione na OFF i AUX1 na 0.
Sprawdź multimetrem czy na zaciskach AUX pojawia się zwarcie w zależności od tego czy brama jest otwarta czy nie.
Sprawdź multimetrem czy na zaciskach AUX pojawia się zwarcie w zależności od tego czy brama jest otwarta czy nie.
-
W centrali mam ustawione ESA - OFF i AUX1 na 0.
Zarówno przy opuszczonej jak i zamkniętej bramie mam napięcie na wtykach aux. Może to kwestia ustawień na stronie internetowej?
Zarówno przy opuszczonej jak i zamkniętej bramie mam napięcie na wtykach aux. Może to kwestia ustawień na stronie internetowej?
-
Te ustawienia nie maja znaczenia. Odłącz wszystko od AUX i podłącz tam multimetr ustawiony na detekcję zwarcia. Obserwuj co się tam dzieje przy zamkniętej i otwartej bramie.