Witam,
W jaki sposób (oprócz aplikacji i wejśc na odbiorniku) można wyzwolić diałanie odbiornika ROW-01
Myślałem że dobrym rozwiązniem będzie RNW-01, ale wejścia wyzwalane są tylko przez podanie napięcia 230 V
Zależy mi na wyzwoleniu przez podanie niższego napięcia lub przez zwarcie "styków". Jak to zrobić ???
Z góry dziękuję za podpowiedź.
Tomek
ROW-01 + RNW-01
-
Jakim napięciem chcesz to sterować ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Na wejście RNW można podać L lub NTommy_Sn wrote: ↑Thu Oct 12, 2023 2:54 pm Witam,
W jaki sposób (oprócz aplikacji i wejśc na odbiorniku) można wyzwolić diałanie odbiornika ROW-01
Myślałem że dobrym rozwiązniem będzie RNW-01, ale wejścia wyzwalane są tylko przez podanie napięcia 230 V
Zależy mi na wyzwoleniu przez podanie niższego napięcia lub przez zwarcie "styków". Jak to zrobić ???
Z góry dziękuję za podpowiedź.
Tomek
-
sytuacja wygląda następująco:
Na dużej działce w jednym rogu jest oświetlenie które ma być włączane za pomocą ROW-01
W przeciwległym rogu działki jest brama wjazdowa z automatyką otwierania.
W obydwu miejscach jest zasięg sieci.
Moduł radiowy zamontowany w bramie po wciśnięciu przycisku na pilocie zwiera dwa styki i otwiera bramę.
Myślałem że pod te styki podłączę RNW-01, które spowoduje uruchomienie ROW-01, ale doczytałem że wejścia wyzwalane są napięciem 230V....
ZALEŻY mi żeby brama miła możliwość otwierania z pilota.
Na dużej działce w jednym rogu jest oświetlenie które ma być włączane za pomocą ROW-01
W przeciwległym rogu działki jest brama wjazdowa z automatyką otwierania.
W obydwu miejscach jest zasięg sieci.
Moduł radiowy zamontowany w bramie po wciśnięciu przycisku na pilocie zwiera dwa styki i otwiera bramę.
Myślałem że pod te styki podłączę RNW-01, które spowoduje uruchomienie ROW-01, ale doczytałem że wejścia wyzwalane są napięciem 230V....
ZALEŻY mi żeby brama miła możliwość otwierania z pilota.
-
Sugeruję pod bramę podłączyć SBW-02 wraz z czujnikiem otwarcia. Wtedy będziesz mógł dodać reakcję na otwarcie bramy.