Witam
Bardzo brakuje mi w aplikacji możliwości analizowania na jednym wykresie kilku pomiarów temperatur w aplikacji. Chyba że ktoś ma pomysł jak to można zrobić ( Excel - export danych i tworzenie wykresów bardzo czasochłonne).
Mam zrobione dodatkowe pomiary na ogrzewaniu CO i możliwość porównania ułatwiła by analizę pracy układu, np porównując temp. na zewnątrz do wewnętrznej w domu.
Pozdrawiam
Analiza wykresów kilku temperatur
-
t.barylka
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
t.barylka
Super.
U mnie to już zboczenie zawodowe
U mnie to już zboczenie zawodowe
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Na razie możesz to zrobić na https://scripts.supla.io lub też zautomatyzować Excela. Tak poszedłem do tego: klik uruchamia makro, które ściąga dane (wszystkie: temperatury, liczniki, etc) z supli i wkleja do odpowiedniej tabeli, na podstawie której rysuje wykresyt.barylka wrote: Wed Oct 25, 2023 4:26 pm Witam
Bardzo brakuje mi w aplikacji możliwości analizowania na jednym wykresie kilku pomiarów temperatur w aplikacji. Chyba że ktoś ma pomysł jak to można zrobić ( Excel - export danych i tworzenie wykresów bardzo czasochłonne).
Mam zrobione dodatkowe pomiary na ogrzewaniu CO i możliwość porównania ułatwiła by analizę pracy układu, np porównując temp. na zewnątrz do wewnętrznej w domu.
Pozdrawiam
Last edited by YoMan on Fri Oct 27, 2023 6:00 am, edited 1 time in total.
YoMan
-
t.barylka
Jak się robi takie makro w Excel, czy możesz podpowiedzieć.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
https://wilde.pl/2021/02/mew-01-pobiera ... xcel-cz-1/t.barylka wrote: Thu Oct 26, 2023 10:08 am Jak się robi takie makro w Excel, czy możesz podpowiedzieć.
A potem jeszcze trochę zabawy żeby z tego zrobił tabelkę i wykres.
YoMan