Dzień dobry!
Chciałbym się z wami skonsultować czy za pomocą SLW-02 jestem w stanie uzyskać 2 funkcje dla jednego paska LED: zasilanie z czujnikiem ruchu po drodze i zasilanie bezpośrednie tego samego paska. Mógłbym teoretycznie 1 kanałem sterować światłem po wykryciu ruchu a 2 kanałem ciągłym światłem.
Taki poglądowy schemat podłączenia z jednej strony pasek LED podłączony przez czujkę PIR (gotowy układ w profilu) a z drugiej strony bezpośrednio do zasilania. Czy SLW-02 jest bezpieczny przy takim podłączeniu? Co w przypadku włączenia obydwu kanałów jednocześnie? Co w przypadku różnych jasności ustawionych na tych dwóch kanałach?
Bezpiecznie to tylko rozwiązanie z dwoma osobnymi taśmami LED mi przychodzą do głowy. Ale może da się na jednej? Będę wdzięczny za "elektryczne" porady.
SLW-02 2 kanały z jednym paskiem LED (PIR i stały)
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Jak długi masz ten pasek led i ile diod na 1 metrze?
-
Taśma COB 10W/metr. Pasek 1.2 metra swieci nad wejściem.
Tam jest 320 diod na metr.
Rezultat jaki chce uzyskać to lekko świecące ledy cały wieczór a po wykryciu ruchu jasność na maksa. 2 kanały w SLW załatwiłyby sprawę, ale czy to zadziała?
Tam jest 320 diod na metr.
Rezultat jaki chce uzyskać to lekko świecące ledy cały wieczór a po wykryciu ruchu jasność na maksa. 2 kanały w SLW załatwiłyby sprawę, ale czy to zadziała?