Wersja 23.11 - Wykresy temperatur

mipolansk

Już wkrótce, albo nawet wcześniej w TestFlight pojawi się nowa wersja aplikacji. Na warsztat trafiły wykresy (podobnie jak w Androidzie). Głównie za sprawą GKW, ale w termometrach też zostały odświeżone.

Nowości:
- Wspomniane wyżej wykresy. Po więcej szczegółów zapraszam do postu z działu androidowego: viewtopic.php?p=163569#p163569
- Na widoku ogólnym termostatu dodaliśmy aktualną wartość wilgotności.

Do wykresów chcemy jeszcze dodać w najbliższej przyszłości:
- Możliwość ustawiania zakresu niestandardowego
- Porównywanie okresów

Zapraszam do dzielenia się uwagami :)

P.S. Link dla osób, które jeszcze nie mają dostępu do wersji beta: https://testflight.apple.com/join/GZyMLwH0
Last edited by mipolansk on Fri Nov 03, 2023 7:46 am, edited 1 time in total.
kurus

Wczoraj już w godzinach wieczornych się pojawiła, na chwilę obecna brak uwag :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Albert

Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
kurus

mipolansk wrote: Thu Nov 02, 2023 10:24 pm Już wkrótce, albo nawet wcześniej w TestFlight pojawi się nowa wersja aplikacji. Na warsztat trafiły wykresy (podobnie jak w Androidzie). Głównie za sprawą GKW, ale w termometrach też zostały odświeżone.

Nowości:
- Na widoku ogólnym termostatu dodaliśmy aktualną wartość wilgotności.
Rozumiem że aby ta wilgotność się wyświetlała trzeba do termostatu jak główny czujnik mieć nie ds18b20 tylko jakiś z wilgotnościa? np sht30, bme280?

Widzę tez że w termostacie pojawiła się historia temperatury ;)
klew

Albert wrote: Fri Nov 03, 2023 8:13 am Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
Jest dużo więcej opcji i możliwości prezentacji danych. Przeklikaj to - ja bardzo szybko się przyzwyczaiłem do nowego wyglądu.
kurus

@mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
mipolansk

kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:12 am @mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
Co masz na myśli przez zamknięcie? Zrzucasz do tła, czy faktycznie ubijasz?
kurus

mipolansk wrote: Fri Nov 03, 2023 10:21 am
kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:12 am @mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
Co masz na myśli przez zamknięcie? Zrzucasz do tła, czy faktycznie ubijasz?
Zrzucenie do tła.
mipolansk

kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:48 am Zrzucenie do tła.
W takim wypadku było to raczej zamierzone.
mipolansk

Albert wrote: Fri Nov 03, 2023 8:13 am Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
W Testflight powinna się pojawić nowa wersja, która rozwiązuje ten problem. Po za tym poprawiliśmy jeszcze wyświetlanie temperatury gdy termometr jest offline ('---' zamiast 0), oraz ładownie danych dla GKW w przypadku gdy jeden z termometrów nie zebrał jeszcze żadnych danych.

Return to “iOS”