Wersja 23.11 - Wykresy temperatur

mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Już wkrótce, albo nawet wcześniej w TestFlight pojawi się nowa wersja aplikacji. Na warsztat trafiły wykresy (podobnie jak w Androidzie). Głównie za sprawą GKW, ale w termometrach też zostały odświeżone.

Nowości:
- Wspomniane wyżej wykresy. Po więcej szczegółów zapraszam do postu z działu androidowego: viewtopic.php?p=163569#p163569
- Na widoku ogólnym termostatu dodaliśmy aktualną wartość wilgotności.

Do wykresów chcemy jeszcze dodać w najbliższej przyszłości:
- Możliwość ustawiania zakresu niestandardowego
- Porównywanie okresów

Zapraszam do dzielenia się uwagami :)

P.S. Link dla osób, które jeszcze nie mają dostępu do wersji beta: https://testflight.apple.com/join/GZyMLwH0
Last edited by mipolansk on Fri Nov 03, 2023 7:46 am, edited 1 time in total.
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Wczoraj już w godzinach wieczornych się pojawiła, na chwilę obecna brak uwag :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Albert
Posts: 583
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Post

Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

mipolansk wrote: Thu Nov 02, 2023 10:24 pm Już wkrótce, albo nawet wcześniej w TestFlight pojawi się nowa wersja aplikacji. Na warsztat trafiły wykresy (podobnie jak w Androidzie). Głównie za sprawą GKW, ale w termometrach też zostały odświeżone.

Nowości:
- Na widoku ogólnym termostatu dodaliśmy aktualną wartość wilgotności.
Rozumiem że aby ta wilgotność się wyświetlała trzeba do termostatu jak główny czujnik mieć nie ds18b20 tylko jakiś z wilgotnościa? np sht30, bme280?

Widzę tez że w termostacie pojawiła się historia temperatury ;)
User avatar
klew
Posts: 8769
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Albert wrote: Fri Nov 03, 2023 8:13 am Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
Jest dużo więcej opcji i możliwości prezentacji danych. Przeklikaj to - ja bardzo szybko się przyzwyczaiłem do nowego wyglądu.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

@mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:12 am @mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
Co masz na myśli przez zamknięcie? Zrzucasz do tła, czy faktycznie ubijasz?
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

mipolansk wrote: Fri Nov 03, 2023 10:21 am
kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:12 am @mipolansk zauważyłem że wchodząc w widok szczegółowy kanału nie musi być to temp po zamknięciu aplikacji i późniejszym jej włączeniu wraca do tego widoku szczegółowego, wcześniej wracało do listy kanałów.
Co masz na myśli przez zamknięcie? Zrzucasz do tła, czy faktycznie ubijasz?
Zrzucenie do tła.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

kurus wrote: Fri Nov 03, 2023 10:48 am Zrzucenie do tła.
W takim wypadku było to raczej zamierzone.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

Albert wrote: Fri Nov 03, 2023 8:13 am Mam swoje ikony dodane w czujniku temperatury i wilgotności i po wejściu w wykresy obie ikony (temp i wilgotność) są takie jak w wilgotności. Poza tym, szczerze - bardziej wolałem poprzedni widok wykresu. Ten jest dla mnie jakiś taki....mało czytelny i "nadziubdziane" wszystkiego. Poprzedni był ok :roll: :roll: :roll: no ale trudno ;)
W Testflight powinna się pojawić nowa wersja, która rozwiązuje ten problem. Po za tym poprawiliśmy jeszcze wyświetlanie temperatury gdy termometr jest offline ('---' zamiast 0), oraz ładownie danych dla GKW w przypadku gdy jeden z termometrów nie zebrał jeszcze żadnych danych.

Return to “iOS”