Row 01 dwa inne przełączniki pod IN

Sterownik jednokanałowy
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Row 01 ma dwa wyjscia IN, mam puszke potrójną a w środkowej mam za przełącznikiem podpięte światło oczywiście razem z tym przełącznikiem pod suple. Czy lewy przełącznik mógłby być pod drugi IN mimo że steruje innym swiatłem, oczywiście bez sterowania tym swiatłem ale tylko pod IN żeby przełącznik był jako wyzwalacz akcji ?
User avatar
klew
Posts: 8776
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mdi87 wrote: Tue Nov 07, 2023 1:38 pm Row 01 ma dwa wyjscia IN, mam puszke potrójną a w środkowej mam za przełącznikiem podpięte światło oczywiście razem z tym przełącznikiem pod suple. Czy lewy przełącznik mógłby być pod drugi IN mimo że steruje innym swiatłem, oczywiście bez sterowania tym swiatłem ale tylko pod IN żeby przełącznik był jako wyzwalacz akcji ?
Nie rozumiem trochę tego opisu i co masz tam podłączone.
Ale ogólnie IN2 możesz wykorzystać jako niezależy Wyzwalacz Akcji.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Każdy przełącznik steruje innym oświetleniem. W środkowym jest supla podłączona z wykorzystaniem przełącznika i steruje oświetleniem. Lewy chcę podłączyć żeby działał tylko jako wyzwalacz bez sterowania oświetleniem.
Jeśli to możliwe to napisz proszę jak mam to podłączyć do row 01.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8776
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Fazę L z włącznika podłącz do in2 - analogicznie jak przycisk od in1.

Tylko upewnij się że tam jest ta sama faza.
Resztę ustawisz w cloud
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Jeśli wyłączam bezpiecznik i gasną obydwa z punktów świetlnych to musi być pod tą samą fazą?
Gitman
Posts: 517
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Tak, chyba że jest to podwójny lub potrójny wyłącznik nadprądowy zespolony wtedy nie.
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

No właśnie ale ten lewy jest schodowy a ten środkowy jest pojedynczy, to nic nie zmienia ? (Klapki są źle założone na zdjeciu)
djalex
Posts: 515
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

mdi87 wrote: Tue Nov 07, 2023 4:28 pm No właśnie ale ten lewy jest schodowy a ten środkowy jest pojedynczy, to nic nie zmienia ? (Klapki są źle założone na zdjeciu)
Nieistotne. Ten schodowy też steruje obwodem oświetleniowym czy jest nieużywany?
mdi87
Posts: 503
Joined: Thu Sep 17, 2020 10:00 am
Location: Leoncin

Post

Jest używany.
djalex
Posts: 515
Joined: Fri Dec 20, 2019 10:59 pm
Location: Rydułtowy

Post

Jeżeli podłączysz ten schodowy do drugiego wolnego wejścia w ROW-01 to będzie w podstawowej konfiguracji dublował ten "pierwszy" czyli jeden i drugi łącznik będzie sterował obwodem który jest podłączony do ROW. Można zmienić w konfiguracji żeby jedno wejście sterowało bezpośrednio ROW-em (jak dotychczas) a drugie jako wyzwalacz akcji. Możesz dokładnie opisać jakiego efektu oczekujesz?

Return to “ZAMEL ROW-01”