Row 01 dwa inne przełączniki pod IN
-
Row 01 ma dwa wyjscia IN, mam puszke potrójną a w środkowej mam za przełącznikiem podpięte światło oczywiście razem z tym przełącznikiem pod suple. Czy lewy przełącznik mógłby być pod drugi IN mimo że steruje innym swiatłem, oczywiście bez sterowania tym swiatłem ale tylko pod IN żeby przełącznik był jako wyzwalacz akcji ?
-
Nie rozumiem trochę tego opisu i co masz tam podłączone.mdi87 wrote: Tue Nov 07, 2023 1:38 pm Row 01 ma dwa wyjscia IN, mam puszke potrójną a w środkowej mam za przełącznikiem podpięte światło oczywiście razem z tym przełącznikiem pod suple. Czy lewy przełącznik mógłby być pod drugi IN mimo że steruje innym swiatłem, oczywiście bez sterowania tym swiatłem ale tylko pod IN żeby przełącznik był jako wyzwalacz akcji ?
Ale ogólnie IN2 możesz wykorzystać jako niezależy Wyzwalacz Akcji.
-
Każdy przełącznik steruje innym oświetleniem. W środkowym jest supla podłączona z wykorzystaniem przełącznika i steruje oświetleniem. Lewy chcę podłączyć żeby działał tylko jako wyzwalacz bez sterowania oświetleniem.
Jeśli to możliwe to napisz proszę jak mam to podłączyć do row 01.
Jeśli to możliwe to napisz proszę jak mam to podłączyć do row 01.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Fazę L z włącznika podłącz do in2 - analogicznie jak przycisk od in1.
Tylko upewnij się że tam jest ta sama faza.
Resztę ustawisz w cloud
Tylko upewnij się że tam jest ta sama faza.
Resztę ustawisz w cloud
-
Jeśli wyłączam bezpiecznik i gasną obydwa z punktów świetlnych to musi być pod tą samą fazą?
-
Tak, chyba że jest to podwójny lub potrójny wyłącznik nadprądowy zespolony wtedy nie.
-
No właśnie ale ten lewy jest schodowy a ten środkowy jest pojedynczy, to nic nie zmienia ? (Klapki są źle założone na zdjeciu)
-
Nieistotne. Ten schodowy też steruje obwodem oświetleniowym czy jest nieużywany?mdi87 wrote: Tue Nov 07, 2023 4:28 pm No właśnie ale ten lewy jest schodowy a ten środkowy jest pojedynczy, to nic nie zmienia ? (Klapki są źle założone na zdjeciu)
-
Jeżeli podłączysz ten schodowy do drugiego wolnego wejścia w ROW-01 to będzie w podstawowej konfiguracji dublował ten "pierwszy" czyli jeden i drugi łącznik będzie sterował obwodem który jest podłączony do ROW. Można zmienić w konfiguracji żeby jedno wejście sterowało bezpośrednio ROW-em (jak dotychczas) a drugie jako wyzwalacz akcji. Możesz dokładnie opisać jakiego efektu oczekujesz?