Licznik energi MEW 01.

Tede

Niewiem o co chodzi ale dodałem licznik poprawnie,wszystko zgodnie z insrukcją poszło ok a na apce jest pusto,licznik mruga że połączony,może trzeba poczekać ,żeby się zapisał na serwerze,jak pisało w ostatnim monicie.
Robiłem to po kilka razy to znaczy usuwałem apkę resetowałem licznik,dalej to samo.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Tede wrote: Sun Nov 12, 2023 2:35 pm Niewiem o co chodzi ale dodałem licznik poprawnie,wszystko zgodnie z insrukcją poszło ok a na apce jest pusto,licznik mruga że połączony,może trzeba poczekać ,żeby się zapisał na serwerze,jak pisało w ostatnim monicie.
Robiłem to po kilka razy to znaczy usuwałem apkę resetowałem licznik,dalej to samo.
Jeżeli w apce go nie ma to sprawdź czy jeest zarejestrowany w cloud, jeżeli miga to chyba nie jest poprawnie, dioda powinna świecić stale. Możesz wprowadzić go przyciskiem w tryb konfiguracyjny -> utworzy włąsną siec wifi. Połącz sie z tą siecią, wpisz adres 192.168.4.1 i powinienes zobaczyć stronę konfiguracyjną. U góry jest wpisane LAST STATE: ......... Podaj co tam jest.
YoMan
Been thanked: 59 times

Przejdź jeszcze raz przez kreator dodawania i zrób zrzut ekranu z ostatniego kroku gdzie jest podsumowanie.
Zrzut wrzuć tutaj na forum.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tede

Screenshot_20231113-162300_SUPLA.jpg
dziś jeszcze poprawiłem wi fi bo nie było ful.z rutera,i dalej to samo.Teraz sprawdzę przez to połączenie indywidualne.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

Tede wrote: Mon Nov 13, 2023 5:10 pm Screenshot_20231113-162300_SUPLA.jpg dziś jeszcze poprawiłem wi fi bo nie było ful.z rutera,i dalej to samo.Teraz sprawdzę przez to połączenie indywidualne.
Wygląda na to, że nie może się połączyć z wifi. Masz sieć 2,4GHz czy 5GHz? Zakładam że nie pomyliłeś się w haśle lub SSID (tak na wszelki wypadek pytam)?
YoMan
Been thanked: 59 times

Masz tam 5Ghz czy 2.4? Spróbuj z zmienić kanał. Sprawdź czy router przydziela adres dhcp dla MEW-a. Sprawdź czy router nie blokuje ruchu wychodzącego na porcie 2016 TCP.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Tede

2.4GHz,konto od nowa ,ful wi fi,restart max,mam zrzut z połączenia bezpośrednio,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Tede

A i na nowo połączony,ostatni monit (zrzut) apka pusta.
YoMan

tak już kombinujac ... u mnie był przypadek, że router (TP-Link) w pewnym momencie sie zepsuł w dziwny sposób ... nie wpuszczał już więcej urządzeń. Wszystko działało ok ale żeby podłączyć nowe urządzenie musiałem wylogować inne (np. telefon lub laptop) - może warto sprawdzić ...
Spróbuj może też na innym routerze
YoMan
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Weź smartfona żony/dziewczyny/kochanki/... (tu wpisz co chcesz ;) ), uruchom na tym smartfonie hot-spota z prostą nazwą i prostym hasłem. Podłącz MEW do sieci Wi-Fi udostępnionej ze smartfona. Daj znać o wyniku.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL MEW-01”