Problem z wyzwalaczami

Safrad

Cześć, posiadam Sonoffa Mini i ustawione dwa wyzwalacze na dwóch przyciskach (jeden na każdym).
Mam przycisk dzwonkowy i chciałbym aby 1klik przełączył kanał1 a 2klik, kanał2. Aktualnie, działa to w ten sposób, że czasami przełączy się kanał2. Czy konfiguruję coś błędnie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Mini nie ma opcji 2 klawiszy, chyba że równolegle. To i tak jest jako jeden.
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Pal licho z przyciskami, ROW-01 ma jeden kanał i 2 wejścia. Mini nie ma dwóch przekaźników tylko jeden. Kolega chyba myśli że S1/S2 oznacza wejścia do sterowania dwoma kanałami...
YoMan

djalex wrote: Sat Nov 18, 2023 9:01 am Pal licho z przyciskami, ROW-01 ma jeden kanał i 2 wejścia. Mini nie ma dwóch przekaźników tylko jeden. Kolega chyba myśli że S1/S2 oznacza wejścia do sterowania dwoma kanałami...
On pisze o mini a nie row ale racja. Chcialem prościej ,)
YoMan

YoMan wrote: Sat Nov 18, 2023 7:11 am Mini nie ma opcji 2 klawiszy, chyba że równolegle. To i tak jest jako jeden.
A są jakieś urządzenia, które obsłużą kilkukliki?:)
Chodzi mi o sterowanie urządzeniami z clouda poprzez kilkukliki na Mini, dobrze się zrozumieliśmy?
Last edited by Safrad on Sat Nov 18, 2023 3:17 pm, edited 1 time in total.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

We wszystkich urządzeniach z Supla można ustawić "wielokliki" (oprócz tylko DIW-01), to są wyzwalacze akcji. Ty raczej mylisz sposób sterowania i podłączenia przycisku pod przytoczony przez Ciebie Sonoff Mini - ten moduł ma jeden przekaźnik i tylko jedno GPIO nim steruje więc konfigurujesz tylko jeden przycisk. Wyzwalacze ustawiasz na cloud-zie a nie w konfiguracji modułu.
Safrad

djalex wrote: Sat Nov 18, 2023 3:23 pm We wszystkich urządzeniach z Supla można ustawić "wielokliki" (oprócz tylko DIW-01), to są wyzwalacze akcji. Ty raczej mylisz sposób sterowania i podłączenia przycisku pod przytoczony przez Ciebie Sonoff Mini - ten moduł ma jeden przekaźnik i tylko jedno GPIO nim steruje więc konfigurujesz tylko jeden przycisk. Wyzwalacze ustawiasz na cloud-zie a nie w konfiguracji modułu.
Wczesniej miałem tylko jeden przycisk ustawiony i w cloudzie na jednym urzadzeniu ustawione akcje dla 1kliku i 2kliku, nie działało poprawnie. Wlaczalo się zazwyczaj drugie urządzenie.
YoMan

Safrad wrote: Sat Nov 18, 2023 4:22 pm
djalex wrote: Sat Nov 18, 2023 3:23 pm We wszystkich urządzeniach z Supla można ustawić "wielokliki" (oprócz tylko DIW-01), to są wyzwalacze akcji. Ty raczej mylisz sposób sterowania i podłączenia przycisku pod przytoczony przez Ciebie Sonoff Mini - ten moduł ma jeden przekaźnik i tylko jedno GPIO nim steruje więc konfigurujesz tylko jeden przycisk. Wyzwalacze ustawiasz na cloud-zie a nie w konfiguracji modułu.
Wczesniej miałem tylko jeden przycisk ustawiony i w cloudzie na jednym urzadzeniu ustawione akcje dla 1kliku i 2kliku, nie działało poprawnie. Wlaczalo się zazwyczaj drugie urządzenie.
I na mini więcej dzialajacych przycisków nie ustawisz bo nie ma gdzie ich podłączyć. Możesz założyć np. ROW-02, mROW-02 lub Sonoff DUAL R3 Lite, shelly (nie pamiętam który) lub zrobić DIY jeżeli chcesz mieć dwa fizyczne przyciski z różnymi funkcjami.
Jeżeli coś nie działało poprawnie to miałeś źle konfigurację. Tam nie ma żadnych znanych bugów czy problemów.
Dla 1x click raczej nie ustawiamy akcji, rezerwujemy dla włączenia lokalnego tj. Tego które jest bezpośrednio wpięte w moduł
YoMan

YoMan wrote: Sat Nov 18, 2023 4:43 pm
Safrad wrote: Sat Nov 18, 2023 4:22 pm
I na mini więcej dzialajacych przycisków nie ustawisz bo nie ma gdzie ich podłączyć. Możesz założyć np. ROW-02, mROW-02 lub Sonoff DUAL R3 Lite, shelly (nie pamiętam który) lub zrobić DIY jeżeli chcesz mieć dwa fizyczne przyciski z różnymi funkcjami.
Jeżeli coś nie działało poprawnie to miałeś źle konfigurację. Tam nie ma żadnych znanych bugów czy problemów.
Dla 1x click raczej nie ustawiamy akcji, rezerwujemy dla włączenia lokalnego tj. Tego które jest bezpośrednio wpięte w moduł
Jasne, czyli jeden przycisk fizyczny powinien działać w 2kliku i 3kliku, tak?
YoMan

Safrad wrote: Sat Nov 18, 2023 6:51 pm
Jasne, czyli jeden przycisk fizyczny powinien działać w 2kliku i 3kliku, tak?
Tak. I przytrzymanie
YoMan

Return to “GUI Generic”