SRW-01 ...komunikat... połączono bez dostępu do internetu ???

Sterownik rolet
mondii
Posts: 3
Joined: Mon Nov 27, 2023 8:13 pm

Post

Dzień dobry, po założeniu konta i zarejestrowaniu urządzenia widocznego na koncie SUPLA i działającego poprawnie chciałem sprawdzić czy jest może aktualizacja oprogramowania. W związku z tym zgodnie z tutorialem wykonałem 10x klawisz ... srw-01 przeszedł w tryb rozgłoszeniowy sieci wifi...sieć wifi zamel się pojawiła i chciałem się z nią połączyć zgodnie z instrukcją...połączyłem się z srw01 ale z komunikatem - bez dostępu do internetu.. I teraz pytanie z czego wynika taki komunikat??? normalny dostęp do internetu mam poprzez wifi 2,4 GHz i 5GHz oraz poprzez LTE.
Zasięg sieci wifi jest na pewno (ok.5-6 metrów od rutera jest SRW01)
W aplikacji na pozycji aktualizacji firmware nie ma żadnej pozycji YES NO do wyboru.

Żadnych innych obostrzeń jeżeli chodzi o dostęp do internetu wifi nie ma oprócz hasła.

Proszę o pomoc, sugestie itp. Pozdrawiam
User avatar
YoMan
Posts: 2358
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

mondii wrote: Mon Nov 27, 2023 8:31 pm Dzień dobry, po założeniu konta i zarejestrowaniu urządzenia widocznego na koncie SUPLA i działającego poprawnie chciałem sprawdzić czy jest może aktualizacja oprogramowania. W związku z tym zgodnie z tutorialem wykonałem 10x klawisz ... srw-01 przeszedł w tryb rozgłoszeniowy sieci wifi...sieć wifi zamel się pojawiła i chciałem się z nią połączyć zgodnie z instrukcją...połączyłem się z srw01 ale z komunikatem - bez dostępu do internetu.. I teraz pytanie z czego wynika taki komunikat??? normalny dostęp do internetu mam poprzez wifi 2,4 GHz i 5GHz oraz poprzez LTE.
Zasięg sieci wifi jest na pewno (ok.5-6 metrów od rutera jest SRW01)
W aplikacji na pozycji aktualizacji firmware nie ma żadnej pozycji YES NO do wyboru.

Żadnych innych obostrzeń jeżeli chodzi o dostęp do internetu wifi nie ma oprócz hasła.

Proszę o pomoc, sugestie itp. Pozdrawiam
Wszystko jest prawidłowo i poprawnie. W momencie kiedy zamel rozsyła swoją sieć to nie ma możliwości połączenia się z routerem. Ta sieć służy do tego żebyś połączył swój telefon z modułem. Kiedy już połączysz się z siecią modułu otwierasz przeglądarkę i wpisujesz adres 192.168.4.1 i Pojawia ci się strona konfiguracyjna modułu. Zwykle ostatnia opcja służy do aktualizacji oprogramowania. Po zaznaczeniu opcji YES klikasz zapisz i restart. I wszystko wraca do trybu normalnej pracy
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
mondii
Posts: 3
Joined: Mon Nov 27, 2023 8:13 pm

Post

Ok. rozumiem, ale :) ostatnia pozycja (Firmware update) po połączeniu się z siecią wifi modułu nie posiada opcji YES NO (jest pusta po prostu...tylko napis w ramce firmware update).
Może to oznacza, że nie ma nowszego oprogramowania (po połączeniu z 192.168.4.1 wyświetla się wersja firmware SRW01 - 2.8.58)
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

mondii wrote: Mon Nov 27, 2023 8:48 pm Ok. rozumiem, ale :) ostatnia pozycja (Firmware update) po połączeniu się z siecią wifi modułu nie posiada opcji YES NO (jest pusta po prostu...tylko napis w ramce firmware update).
Może to oznacza, że nie ma nowszego oprogramowania (po połączeniu z 192.168.4.1 wyświetla się wersja firmware SRW01 - 2.8.58)
Tam etykiety i pola są ustawione tak, że może to mylić.
Pod lub nad na pewno jest pole z napisem "NO" - przestaw je na "YES"
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
mondii
Posts: 3
Joined: Mon Nov 27, 2023 8:13 pm

Post

ok. dziękuję za pomoc - będę kombinował do skutku :)

Return to “ZAMEL SRW-01”