@klew w związku z ostatnim pomysłem na automatyzacje znalazłem bug (lub niepożądany ficzer ). Jest to na GG ale wydaje mi sie, że to kwestia biblioteki (potwierdził @Lukfud, który nie korzysta z GG tylko z s-d):
Włączenie dimmera w HA z określoną jasnością powoduje, że włącza się on z jasnością ostatnio zapamiętana i dopiero potem się zmienia. Efekt jest taki, że jeśli chce rano odpalić światło na 5% to zapala się z jasnością z poprzedniego wieczora, np. 80% i dopiero ściemnia. W efekcie zamiast subtelnej pobudki dostaje flasha po gałach ... I od razu jestem gotowy do działania bez kawy ... troszkę wq..ny , ale gotowy
Da się coś z tym zrobić?
Integracją z HA - dimmery (bug)
-
YoMan
-
Tam było już tyle wariantów zachowań, że ostatecznie nie pamiętam dokładnie na czym to stanęło.
Na pewno w najnowszej bibliotece było to zrobione dobrze. Możesz potwierdzić jakiej wersji używasz?
Tam jeszcze był jeden aspekt związany z integracja z ha, który wymaga kilku zmian po stronie serwera, ale to na razie czeka
Na pewno w najnowszej bibliotece było to zrobione dobrze. Możesz potwierdzić jakiej wersji używasz?
Tam jeszcze był jeden aspekt związany z integracja z ha, który wymaga kilku zmian po stronie serwera, ale to na razie czeka
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Nie wiem która wersją SD, GG 7.3.3 ( @krycha88 musiałby się wypowiedziec) natomiast wg oświadczenia @Lukfud u niego jest takie samo zachowanie a on aktualizuje SD na bieżąco.
Jak mógłbym sprawdzić najświeższa wersje?
(Zmiany większe ostatnio były bo mrugalo przy rozjasnianiu)
Jak mógłbym sprawdzić najświeższa wersje?
(Zmiany większe ostatnio były bo mrugalo przy rozjasnianiu)
YoMan