Integracją z HA - dimmery (bug)

YoMan

@klew w związku z ostatnim pomysłem na automatyzacje znalazłem bug (lub niepożądany ficzer 😉). Jest to na GG ale wydaje mi sie, że to kwestia biblioteki (potwierdził @Lukfud, który nie korzysta z GG tylko z s-d):
Włączenie dimmera w HA z określoną jasnością powoduje, że włącza się on z jasnością ostatnio zapamiętana i dopiero potem się zmienia. Efekt jest taki, że jeśli chce rano odpalić światło na 5% to zapala się z jasnością z poprzedniego wieczora, np. 80% i dopiero ściemnia. W efekcie zamiast subtelnej pobudki dostaje flasha po gałach ... I od razu jestem gotowy do działania bez kawy ;) ... troszkę wq..ny , ale gotowy :)
Da się coś z tym zrobić?
YoMan

Tam było już tyle wariantów zachowań, że ostatecznie nie pamiętam dokładnie na czym to stanęło.
Na pewno w najnowszej bibliotece było to zrobione dobrze. Możesz potwierdzić jakiej wersji używasz?
Tam jeszcze był jeden aspekt związany z integracja z ha, który wymaga kilku zmian po stronie serwera, ale to na razie czeka
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
YoMan

Nie wiem która wersją SD, GG 7.3.3 ( @krycha88 musiałby się wypowiedziec) natomiast wg oświadczenia @Lukfud u niego jest takie samo zachowanie a on aktualizuje SD na bieżąco.
Jak mógłbym sprawdzić najświeższa wersje?

(Zmiany większe ostatnio były bo mrugalo przy rozjasnianiu)
YoMan

Return to “supla-dev”